60 безплатни детски ателиета пред Народния театър на 1 юни


60 безплатни детски ателиета пред Народния театър на 1 юни
Снимка: iStock/Guliver

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър "Иван Вазов".

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Национален природонаучен музей, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

През 2018 събитието ще се проведе в 4 града в България в периода 25 май –30 юни, както следва: Благоевград – 26-27 май, София - 1 юни, Сливен - 3 юни, Добрич: 9-10 юни, Стара Загора: 30 юли-1 юни

Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама