ФАО обяви детски конкурс за снимка, илюстрираща идеята за нулев глад по света


ФАО обяви детски конкурс за снимка, илюстрираща идеята за нулев глад по света
Снимка: FAO

От Организацията по прехрана и земеделие към ООН (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations), която ръководи международните усилия в борбата срещу глада, се обръщат към всички деца и тийнейджъри по целия свят с интересно предизвикателство. Всички на възраст от 5 до 19 години имат шанса да използват цялото си въображение и да създадат плакат, илюстриращ една от основните каузи на ФАО, наречена Zero Hunger ("Нулев глад").

Младите умове могат могат спокойно да почерпят вдъхновение от World Food Day Activity Book, който всъщност въплъщава идеята на Zero Hunger и показва как заедно, обединени, можем да действаме за глобалната промяна, свързана с каузата за възможно най-малко гладуващи хора по целия свят.

Направете снимка или сканирайте вашия плакат и изпратете своето ентри като попълните формата за кандидатстване на нашия уебсайт. Краен срок за подаване на документи 9 ноември 2018 г.! Журито ще избере трима победители във всяка възрастова категория, които ще бъдат обявени на сайта на организацията през декември. Победителите ще бъдат популяризирани от представителствата на ФАО по целия свят и ще получат награда и сертификат. Те ще присъстват и в изложение в седалището на ФАО в Рим.

WORLD FOOD DAY 2018 ACTIVITY BOOK

Знаете ли, че на света има 815 милиона души, които заспиват гладни, а в същото време 1,9 милиарда души са с наднормено тегло?

Сега светът е поставен пред предизвикателството на Zero Hunger да постигне нулев глад и по-добро изхранване на хората по света до 2030 г. Но правителствата не могат да се справят сами - всеки има своята важна роля. На сайта на ФАО можете да разбере как всеки от нас може да се включи в промяната - правителства, работници, бизнесът, фирмите, корпорациите и широката общественост, всичко зависи от нас! Промяната е сега!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама