ИКЕА произвежда играчка по дизайн на българско дете


ИКЕА произвежда играчка по дизайн на българско дете

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ИКЕА ще продава в магазините си в цял свят. За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София, която впечатли международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури.

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017 г. За всяка продадена играчка в периода на кампанията, Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“ , изрази радостта си Мира.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над

140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

Ето какво сподели преди време и Йоана Цонева (маркетинг мениджър на ИКЕА) за кампанията.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама