Майчинството е...


Майчинството е...
Снимка: iStock/Guliver

Майчинството те отвежда до рая и ада всеки ден. То изтрива миналото ви и го усилва в същото време. То ви унищожава и възстановява в същото време, бавно и внимателно: заменяйки напуканите, счупени тухли с по-силни без анестезия.

Майчинството убива старото ви "Аз", не се интересува коя сте, само коя трябва да бъдете в този момент, за да отговорите на нуждите на тези, които сте довели на този свят.

И някак си, хранейки това дете, обичайки това дете, бършейки сълзите от бузите му, вие ставате най-нежния войн.

Майчинството е болезнено самотно, но в 3 часа следобед, независимо дали стоите на пода в хола с дете, което не знае истинското ви име, или в 3 часа сутринта с дете, което се нуждае от силно гушкане, вие не сте сама, защото по целия свят майки правят същото нещо. Техните умове се скитат из градината на тяхното въображение и спомени, мечтаейки за сън и почивка, но задвижвани от силна любов.

Когато майката казва "Обичам те", тя няма предвид "Обичам как ме караш да се чувствам", а "Ти си моят свят, моето Слънце и моята Луна. Нито животът, нито смъртта могат да променят това. Където и да си, ще те намеря. Ти си моят въздух и светлината в очите ми.

Майчинството, макар че никога не е бляскаво, винаги е красиво.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама