НДК светва в оранжево в подкрепа битката срещу насилието над жени


НДК светва в оранжево в подкрепа битката срещу насилието над жени

НДК ще засвети в оранжев цвят днес, 25 ноември, в 17.30 ч. по инициатива на женската организация Зонта клуб "Света София". С този акт се дава старт на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жените, до 10 декември - Световния ден на човешките права).

По цял свят емблематични сгради ще се осветят в оранжево, ще се провеждат множество акции, дискусии и др. в подкрепа на международната кампания на ООН да оцветим света в оранжево и на Зонта Интернешънъл - "Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета".

"Кампанията се провежда по този нестандартен начин за втора поредна година в София. Идеята именно НДК да засвети в оранжев цвят е свързана и с това, че там ще се провеждат всички представителни мероприятия при първото председателство на България на ЕС. Целта на мащабната акция е повече хора да разберат за кампанията и да се заговори все по-открито за проблема с насилието във всичките му форми", каза Виктория Стоянова, президент на клуба.

Освен светлините на фасадата на Двореца, акцията е подкрепена визуално и от още един акцент. 10-метров транспарант, с надпис Зонта казва НЕ на насилието, ще привлича вниманието на столичани и гостите на столицата.

От 18.30 ч. на 25 ноември в Арт-клуб "Перото" в НДК Зонта клуб Света София организира публична беседа и дискусия на тема "Истински решения срещу насилието над жени и домашното насилие. Как да повишим обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството".

В дискусията ще вземат участие водещи имена в областта на правното застъпничество в Зонта Интернешанъл, представители на бизнеса, обществени институции и нестопански организации работещи по проблемите на равнопоставеността на половете, превенция срещу насилието и т.н

Насилието над жени е често срещано явление по цял свят. То прекрачва всякакви граници - социални, религиозни, икономически, етнически и расови. Всяка трета жена по света е била жертва на насилие, което ние силно не одобряваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама