Най-смешните родителски гафове


Най-смешните родителски гафове
Снимка: iStock/Guliver

Най-важното за родителите на едно дете – да бъде здраво и добре възпитано. Затова се започва съвсем отрано. Купува се специализирана литература, правят се абонаменти за всякакви приложни психологии, дискутира се по форуми и градинки, измислят се наказания и стимули. Всички средства се прилагат с една-едничка цел: да имаме прекрасни, удивителни, интелигентни и възхитителни деца, а ние да бъдем едни горди и спокойни родители.

Нека ви илюстрирам изключителното, издържано в кралски стил възпитание на прекрасните ми деца. И моля, ако някой знае тайната на доброто възпитание, нека ми я сподели!

Възпитание в честност

Историята за Пинокио е прочетена 2457 пъти. Филмчето е гледано още толкова. Разговори по темата – колко грозен става човек, когато лъже и как рано или късно му проличава – около 2323887 пъти.

Хубав, слънчев ден в трамвая. Срещу нас сяда човек с внушително дълъг орган на обоняние. Светкавично умозаключение на висок глас отеква в превозното средство:

- Мамооо, виж колко много е лъгал този човек!

Възпитание в икономичност

Първи клас. Сумата, която съм дала, за да заплати таксата за някакъв спорт е 70 лв. Спорт нямало, затова въпросните пари щедро били похарчени в лавката до стотинка!

- Как за какво бе, мамо? Почерпих целия клас първо със солени неща, после със сладки, после и бонбони купих. А накрая поисках 1 лев назаем от Габи, защото ожаднях след всичкото това ядене и нямах пари за вода.

Възпитание в щедрост

Учителката, при която ходи на уроци, всеки път я посреща с чаша ароматен чай. И така, същински английски дами, двете учат и се забавляват. По някакъв повод, решаваме да върнем жеста и да подарим красив пакет чай. Избираме дълго от специални селекции, дъщеря ми щастлива го прибира и заминава на урок. Вечерта забелязвам кутията в чантата ѝ. Питам озадачено какво се е случило.

- Ами, аз извадих едно пакетче чай от кутията, подарих го и си прибрах кутията обратно.

Възпитание във вежливост

Дълъг ремонт вкъщи. Поредният майстор влетява под облаци от прах, натоварен с куфари с инструменти и облечен в работно облекло, което спокойно може да мине за вкаменелост, намерена при разкопки – толкова много история има по него. Внезапно малкото човече препречва пътя на този гуру на шпакловката, опряло ръчички на кръста, и със строг тон го пита:

- Ти защо не целуна мама, като дойде? Като се влезе в тая къща първо се целува мама, после всичко останало.

Възпитание във вярност

Лятна вечер, хубава музика на място, отдалечено на 400 км от вкъщи. Прекрасни, усмихнати момиченца танцуват около нас, момченца срамежливо се опитват да се присъединят. Една малка фея с най-къдравите коси на света идва до 8-годишния ми син и го дърпа на сцената. Той е непоклатим като сфинкс. Веднага започвам да му шептя колко невъзпитано и неджентълменско е държанието му, как трябва веднага да стане и да танцува с момиченцето. Следва прорязващ поглед и леден отговор:

- Ти забрави ли, че си имам гадже в София? Представяш ли си случайно да мине оттук и да ме види да танцувам с друга? Ти как би се почувствала?

Възпитание в отговорно поведение

Всяка сутрин - безкрайно разтегливо подготвяне за излизане, с цел да се удължи максимално времето до пристигането в детската градина. Един ден чистосърдечно моля да се приготви бързо, защото закъснявам за работа, а когато закъснея, шефът ми - тук спирам пред ококорените очички и започвам трескаво да прехвърлям варианти: ако кажа ядосва се, наказва ме, кара ми се – ще възпитам омраза към ръководството от крехка възраст, затова изстрелвам първото, което ми хрумва:

- Започва да киха! Да, точно така! Закъснея ли и той започва да киха по цял ден, сърцераздирателно, силно и никой не може да му помогне.

Месеци след това (аз отдавна съм забравила въпросната сутрин), при неочаквана среща с шефа ми, детето дълго рови в джобчето си, вади смачкана кърпичка и му я подава:

- Ето, да си имаш, като закъсняваме.

Възпитание в йезуитство

Хубава си като червена кола!

Защо не ми позволиш да си играя сега? Ако ти остават 2 седмици живот и това бъде последното, което си направила за мен?

Днес се наказвам да не ям шоколад! - Две минути по-късно: Отменям си наказанието, много добричка съм станала!

Възпитание в почит към родителите

Вие нали сте завършили Бивше образование още преди турско робство?

Като сте били малки, светът черно-бял ли е бил?

Ако продължаваш да ми се караш, ще се отпиша от това семейство!

Ще се обадя на Бойко Оризов да ти спре интернета, за да си играеш с мен.

Възпитание за самото възпитание

А лошият човек, ако някой го гушне, ще стане ли добър?

Автор: Ина Зарева, mamaninja.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама