Нещата, за които всяка дъщеря трябва да благодари на майка си


Нещата, за които всяка дъщеря трябва да благодари на майка си
Снимка: iStock/Guliver

Скъпа мамо,

Благодаря ти, че си моята най-добра приятелка.

Благодаря ти, че ми показа какво е да ставаш всеки ден и да бъдеш горд от това, което правиш на работа. Благодаря ти, че никога не използваше думата "изморена" като оправдание да не приготвиш вечеря. Благодаря ти, че ме караше всяка вечер да сядам с теб и татко и ме питаше как е минал денят ми. И ти благодаря, че никога не приемаше отговори като "Не помня" или "Нищо".

Благодаря ти, че знаеш, че нещо не е наред, преди дори да съм го казала. За това, че изслушваш всичките ми проблеми и никога не ги правиш да изглеждат като нещо маловажно. Благодаря ти, че ми помагаш да намеря решението. Че винаги си до мен, когато знам, че имаш много по-големи проблеми, които трябва да бъдат разрешени.

Благодаря ти, че ми даде детство, в което макар да сте имали финансови проблеми, никога не си ми казвала, защото си искала да остана дете колкото се може по-дълго. Благодаря ти, че работеше здраво, за да можеш да ме изпратиш в университет. И ти благодаря, че ми каза, че ако не искам да уча, всичко е наред стига да си намеря работа или да правя нещо, което обичам. Благодаря ти, че подкрепяш всичките ми мечти. 

Благодаря ти, че не само казваш, че си добра майка, а го доказваш с действията си. Че ми даваше съвети, когато бях тийнейджърка, че ме водеше на различни курсове и спортове. Благодаря ти, че винаги идваше на моите представления и важни събития в училище.

Благодаря ти, че винаги ме мотивираш да давам най-доброто от себе си, но никога да не се стремя към нереална перфектност. 

Благодаря ти, че ме научи как изглежда истинската любов. Че да споря от време на време със съпруга си означава, че имаме нормална връзка. Благодаря ти, че ме научи да не се установявам с мъж, който не е готов да се откаже да преследва други жени. Че понякога трябва да се потрудиш здраво, за да получиш нещо, което желаеш. Благодаря ти, че ми показа, че миналото на хората трябва да си остане минало, защото само настоящето и бъдещето имат значение. 

Благодаря ти, че ме научи да поставям себе си на първо място. Че не ми позволи да се откажа, дори когато силно го желаех. Благодаря ти, че ме научи разлика между това да се откажа и да си тръгна от нещо, което вече не ме прави щастлива. Че постоянно ми казваше, че само защото някой не харесва нещо, което правя или казвам, не означава, че не си струва.

Най-вече ти благодаря, че ме обичаш от момента, в който съм се родила, и винаги си вярвала, че съм предназначена за велики дела. Защото ти вярваш в мен, аз самата вярвам в себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама