Откриват най-големия детски научен център


Откриват най-големия детски научен център

Най-големият детски научен център в Източна Европа ще отвори врати в София на 1 октомври. В “Музейко“ децата ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна за деца, информират от Америка за България.

Децата ще могат да научат колко тежим на Марс, как изглежда човекът през очите на скакалец, или може ли човек да накара вулкан да изригне или да предизвика земетресение.

Какво ще намерим вътре

“Музейко“ е разположен на три етажа, като всеки е посветен на различни науки. В центъра му се намира Голямото дърво, което свързва миналото, настоящето и бъдещето.

Подземният етаж представя науките, свързани с миналото. Визуализацията ще става чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

Първият етаж в „Музейко“ разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата “Изследвай своя свят: град” е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата “Изследвай своя свят: природа” „Музейко“ ще споделя всичко, което знае за растенията и животните.

На третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене, се намират изложбите “Кой създава бъдещето: Земя” и “Кой създава бъдещето: Космос”, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите ще могат да го направят в обособен планетариум.

За посетители на възраст до 4 години има специално обособена зала, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.

Освен постоянни и временни изложби, програмата на “Музейко” предвижда тематични дни – Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите.

Детският научен център “Музейко” ще работи от 1 октомври всеки ден без понеделник между 10 и 18 часа. Цените на билетите за едно посещение в рамките на цял ден ще бъдат между 6 и 8 лева за деца над 4 години и от 10 до 15 лева за възрастни. Входът в Музейко за деца до 4 години и хора с увреждания ще бъде безплатен.

“Музейко” предлага различни индивидуални и семейни карти, като годишната карта за дете на стойност 40 лева, годишната карта за възрастен от 60 лева или годишната карта за тричленно семейство на цена 130 лева. Всички годишни карти осигуряват неограничен достъп до центъра във всеки негов работен ден.

Новото за България и цяла Източна Европа детско научно пространство е създадено от фондация “Америка за България” и ще отвори врати в София на ул. “Проф. Боян Каменов” 3, близо до кръстовището на булевардите “Г. М. Димитров” и “Драган Цанков”.

 

Снимки: Славея Йорданова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама