Отлични резултати за продуктовата линия „Родна стряха“


Отлични резултати за продуктовата линия „Родна стряха“

Месец след своя старт продуктовата линия „Родна стряха“ на Лидл България постига отлични резултати, като допринася за сериозен ръст в продажбите на български производители. 61 % е ръстът, който отбелязват млечните продукти, след като стават част от продуктовата селекция. При месните продукти увеличението в продажбите достига 37 %.

Това са само част от примерите за успешното и ползотворно сътрудничество между Лидл България и българските производители, както и реално доказателство за приноса на компанията за тяхното устойчиво бизнес развитие.

„Само за месец февруари надвишихме годишния си оборот за 2016 година с Лидл България“, коментира Ивона Панайотова, собственик на фирма „Венеца“, с. Добревци, производител на халви и локуми. „В рамките на 1 месец произведохме за „Родна стряха“ 62 000 артикули, което е много сериозен обем за нас и голямо натоварване на производствените ни капацитети“, споделя Мира Андонова, собственик на „Еко Мес“, с. Величково, производител на месни продукти. „Благодарение на партньорството ни с Лидл България само през 2016 г. отбелязваме ръст в доставеното количество с над 23 % спрямо предходната година. А в рамките на петгодишното ни успешно партньорство увеличението е цели 23 пъти.“, обобщава резултатите от участието си в „Родна стряха“ Христо Кунев, собственик на „Мероне“, Алфатар, производител на млечни продукти.

„С над 40 % от българските производители, с които сме започнали работа при стъпването си на българския пазар през 2010 година, продължаваме да си партнираме и до днес. В самото начало някои от тях са произвеждали за нас само един продукт, докато сега те произвеждат до 10 продукта. Споделяме с тях своето ноу-хау, заедно разработваме нови продукти и допринасяме за повишаване обема и качеството на тяхната продукция. В допълнение към всичко това, им осигуряваме и сериозни шансове за експорт – над 20 фирми вече изнасят в редица европейски държави благодарение на партньорството си с нас“, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

Като част от дългосрочната политика за насърчаване развитието на българското производство, Лидл България ще продължи да развива селекцията „Родна стряха“, като увеличи асортимента и включи нови продуктови групи.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 83 магазини в 43 града и над 2 000 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама