Ползите да родиш след 35


Ползите да родиш след 35
Снимка: iStock/Guliver

Да отгледаш дете е ценно и прекрасно приключение, което може да ни донесе щастие и в същото време предизвикателства и безпокойства, независимо от нашата възраст. Затова съществува ли такова нещо като "правилно време", за да станеш майка? Нови изследвания са открили, че да забременееш след 35 има и ползи, които не трябва да се пренебрегват.

Възрастта, когато жените за първи път стават майки, продължава да расте. И това не е просто мода. Жените на 30 и 40 се чувстват много по-сигурни и решени, като е много по-вероятно да бъдат сигурни във връзката и кариерата си.

Исторически, бременността след 35 се смята за рискована. Въпреки това, науката е открила нови предимства на късните бременности.

Преди беше доказано, че да имаш бебе след 35 увеличава продължителността на живота. Наскоро проучване на Университета на Южна Калифорния разкри, че да родиш в по-зряла възраст подобрява умствените способности на майката.

Учените са провели тестове с 850 жени след мепонауза. Участничките са били изследвани за планиране, визуално възприятие, вербална памет, концентрация и внимание. Те са открили, че жени, които са родили за първи път след 24, се справят по-добре на тестове за умствена острота, решаване на проблеми, както и вербални умения в сравнение с тези, които са станали майки между 15 и 24. Жените, когато са родили за последно след 35, са имали по-добра вербална памет и познание.

Това се дължи на увеличаването на хормоните - естроген и прогестерон - по време на бременността, което е установено, че има благоприятен ефект върху мозъчната химия и функция, особено ако последната бременност настъпи в по-късна възраст.

Да решиш кога ще имаш бебе никога не е просто и бременността на всяка възраст има предимства и недостатъци. Важното нещо е, че първо трябва да се консултирате с лекаря си, за да бъде вашата бременност възможно най-здравословна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама