Помогни за създаването на телефонна линия за жертви на домашно насилие


Помогни за създаването на телефонна линия за жертви на домашно насилие
Снимка: iStock/Guliver

Кампанията на Avon "Говори открито срещу домашното насилие" продължава да набира средства за стартирането на денонощна национална телефонна линия, предлагаща професионална помощ за жертвите на домашно насилие у нас.

С гривната "Нови възможности за жените“ - допълнение в синьото благотворително портфолио на Avon - компанията се бори да промени жестоката действителност на терор, която засяга всяка 4-та българка (по данни на "Алианс за защита от насилие, основано на пола“).

Новото елегантно бижу на Компанията за жени влиза в продажба дни преди 8-ми март, за да привлече вниманието на цялото общество към един от най-сериозните проблеми, засягащ жените в нашето съвремие, като в същото време вдъхне кураж на хилядите дами, които ежедневно се сблъскват с насилието в собствения си дом.

Гривната "Нови възможности за жените“, както и останалите продукти от серията, ще се предлагат целогодишно в брошурите на Avon, като 100% от печалбата от всеки продаден артикул се заделят за осигуряването на постоянен достъп на пострадалите от цялата страна до професионална помощ.

Основна задача за кампанията "Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. За тази цел козметичната компания работи тясно със своя НПО партньор "Алианс за защита от насилие, основано на пола“ и от март до края на 2016 година ще осигурява на пострадалите жени консултации от психолози, юристи и социални работници в кризисния център за жертви на насилие в Димитровград. Всичко това е възможно благодарение на средствата, дарени от кампанията в края на 2014 г., с които вече беше осигурено част от обзавеждането на центъра.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама