Природен парк "Витоша" става по-зелен по време на "Моят зелен град" 2016


Природен парк "Витоша" става по-зелен по време на "Моят зелен град" 2016

Деветото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще се състои този септември и по традиция ще има национален обхват. Като част от кампанията, на 10 септември 2016 г. в местността „Офелиите“ на Природен парк „Витоша“ ще бъде засадена втората гора на „Моят зелен град“, а доброволци от цялата страна ще дадат своя принос за една по-зелена България с организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво. Кампанията протича под мотото „Бъди зелен не само за ден“ и се организира от системата на Кока-Кола в България, Екопак България и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

След като през 2015 г. стотици любители на природата засадиха първата гора, създадена в рамките на инициативата в Банкя, през 2016 г. еко-кампанията ще продължи с фокуса върху залесяването и облагородяването като част от традиционната кауза за опазване на околната среда.

Освен засаждането на втората гора на „Моят зелен град“, доброволците ще създадат нови кътове за отдих и ще се обновят и ремонтират съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна“, която е сред най-красивите местности в ПП „Витоша“. Инициативата на Витоша ще се проведе с подкрепата на Югозападно държавно предприятие, ТП “Държавно горско стопанство София” и Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

По традиция, по време на „Моят зелен град“ за децата ще бъдат организирани различни уроци и игри. Специално за малките еко-любители партньорите на инициативата Екопак България ще организират своя ЕкоЛабиринт- иновативен образователен продукт, в който участниците могат да научат интересни факти за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Съоръжението ще бъде съпътствано и от специална изложба, която представя интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.

Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите материали за облагородяване на областта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама