Пътеводител за ранното детско развитие


Пътеводител за ранното детско развитие
Снимка: iStock/Guliver

Да имаш дете е важно и отговорно решение, което изисква и правилната подготовка и промяна на начина на живот. На помощ в първите стъпки на приключението родителство идва книгата "Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие" от управителя и главен терапевт на специализираните детски логопедични кабинети "Логопедика" – Ива Александрова.

Този забавен и полезен наръчник е предназначен за тези, които все още не чакат дете, но го планират, както и за родители, които търсят лесен път за справяне със стреса и за отглеждането на едно здраво и умно бебе.

"Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие" съдържа полезна информация за всичко, свързано с бременността и все по-популярната "пренатална стимулация" – опитите за комуникация и стимулация на бебето още в утробата чрез говорене, музика, диета и начин на живот.


Изданието е допълнено с подробно описание на умствено и двигателно развитие на бебето през първата година – с календар по месеци за това какво може да се очаква като промяна в развитието на детето в този период и какви биха били причините за забавяне на развитието при такива. Практическите съвети, свързани със симулирането на умственото развитие през втората и третата година на живота чрез игри, са подкрепени с резултати от научни изследвания.

Ива Александрова опровергава някои широко разпространени практики като гледането на телевизия или записването на детето на различни езикови курсове на най-ранна възраст като дава примери от собствената си практика за изоставащи в развитието си деца – жертви на болните амбиции на родителите си или пък на тяхната незапознатост.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама