Реакцията на тази майка взриви Facebook


Реакцията на тази майка взриви Facebook
Снимка: Facebook

Когато група деца в парка се приближили към сина на Аляния Колберг, Карсън, и настояли той да сподели играчките си с тях, тя реагирала на ситуацията по начин, който би изненадал повечето родители. 

"Можеш да кажеш не, Карсън. Просто кажи не. Не трябва да казваш нищо друго", го посъветвала майката. 

Тя сподели откровен пост във Facebook, който до момента има повече от 200 000 споделяния и харесвания, а също така противоречиви коментари относно родителския й подход.

"Веднага, след като влязохме в парка, група от поне 6 деца се насочиха към Карсън, като всички настояваха той да сподели с тях неговата Minecraft фигурка, транформър и камион. Той видимо не знаеше какво да прави и ги притисна към гърдите си, когато децата се приближиха към него. Той ме погледна.

"Можеш да кажеш не, Карсън. Просто кажи не. Не трябва да казваш нищо друго."

Разбира се, веднага, след като той отказа, момчетата дойдоха при мен, за да ми се оплачат, че той не споделя. Аз просто им отговорих: "Той не трябва да споделя с теб. Той каза не. Ако иска да споделя, ще го направи".

Тази моя реакция ми навлече неодобрителните погледи на другите родители на площадката. 

Ето какво мисля по въпроса: Ако аз като възрастен отида в парка, ядейки сандвич, трябва ли да го споделя с непознати? Не! Щеше ли някой възпитан възрастен, непознат, да протегне ръка към сандвича ми и да се обиди, ако аз го дръпна? Не, разбира се.

Затова, защо тогава ми хвърляте неодобрителни погледи, смятайки, че синът ми и аз сме груби. На кого всъщност му липсват маниери? Детето, което отказва да даде своите 3 играчки на 6 непознати или 6-те непознати, които изискват да получат нещо, което не им принадлежи, дори когато притежателят им очевидно се чувства некомфортно?

Целта е да научим децата си как да действат като възрастни. Макар че знам някои възрастни, които очевидно никога не са се научили как да споделят като деца, знам много повече, които не знаят кога да кажат "не" или да поставят граници, или да се грижат за себе си и интересите си. Включително аз самата.

В крайна сметка Карсън просто донесе играчките си, за да ги сподели с малкото момиченце на един мой приятел, с когото имахме среща в парка. Той просто не искаше да дава играчките си на грубите деца, тъй като беше развълнуван да я изненада в тях.

Следващия път, когато вашето дете дойде при вас, разстроено, че някое друго дете не споделя, моля ви си спомнете, че ние не живеем в свят, в който е прието да даваме всичко, което имаме на всеки, защото той просто е казал, че трябва и аз няма да уча детето си, че нещата работят по този начин."

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама