Родителите имат само по 30 минути на ден за себе си


Родителите имат само по 30 минути на ден за себе си
Снимка: iStock/Guliver

Да бъдеш родител е безкористен акт и през по-голямата част почти нямаш време за себе си. За да бъдем точни, майките и татковците имат само 32 минути всеки ден, за да се насладят на глътка спокойствие. Според проучване на Munchery тези цифри са абсолютно акуратни и на база отговорите на анкетирани родители.

Родителите често се опитват да се скрият от децата си

Според същото проучване, доста родители са склонни да се скрият за няколко минутки, за да получат доза свобода. 32% от родителите не могат дори да приключат задълженията си до 20:00ч. Средно майките и татковците с работа на пълен работен ден прекарват по 18 часа на седмица, като се грижат за детето си. Добавете към 40-часовата работна седмица времето, необходимо за сън, готвене, почистване, пране, пазаруване и изпълнение на други задачи.

Как това се отразява на храненето и финансите им?

80% от родителите казват, че нямат достатъчно време за готвене, а 96% признават, че ядат нездравословна храна поради този факт. Освен това, доста родители нямат време да се хранят пълноценно и за година една майка прескача средно 227 хранения. Това, разбира се, оказва сериозно влияние върху семейните финанси, което кара 54% от родителите да изпитват затруднения.

View this post on Instagram

On a lighter note.... @acrebaja was bomb

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Как се отразява липсата на време на емоционалното здраве?

51% от анкетираните жени казват, че понякога им се налага да преминат цяла седмица без свободна минута. И дори да е останало малко свободно време за тях, 42% от майките са отделили част от него, за да планират следващия ден. Почти 75% от майките признават, че се чувстват сякаш живеят живота си за други хора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама