Родителски съвети от Индия


Родителски съвети от Индия
Снимка: iStock/Guliver

Родителите в Индия вярват, че крещенето не помага в отглеждането. Хиндуизъм, будизъм и ислям са преплитат в тази страна, за да споделят най-доброто от своите традиции. Ето няколко урока, които можем да научим от индийците по отношение на възпитанието на деца.

Най-добрият метод

Децата в Индия са учени от самото си раждане да бъдат мили към всяко живо същество. Търпението е изключително важно и се смята за добродетел, докато показването на емоции и раздразнителност се считат за пороци.

Контролирана информация

Родителите обикновено ограничават гледането на телевизия до програми, посветени на изкуство и образование. Този подход е много важен днес, когато интернет и телевизията имат негативен ефект върху личността и дори могат да бъдат опасни.

Маниерите на първо място

Индийските жени са особено внимателни по отношение на етикета и учат децата си да имат маниери. На 2 годинки е простено на детето да си играе с храната, но на 10 такова поведение не се толерира.

Добър пример

Родителите в Индия се стараят да дават добър пример на децата си, тъй като знаят, че това се отразява на бъдещите черти на характера им. Затова те не им четат лекции, а им показват всичко чрез собственото си поведение. Бабите и дядовците често също взимат участие, тъй като понякога няколко семейства живеят под един същи покрив.

Мислят на глас

Училищното образование се концентрира върху духовността и толерантността. Децата са учени да споделят своите мисли и да ги дискутират, имат йога и медитация. Самата система ги стимулира да разкрият потенциала си.

По-добър, отколкото себе си

Основната задача на ученика е да стане по-добра версия на самия себе си. Всеки месец се дават специални карти на успешните ученици. Индийските деца се стремят да станат по-добри от това, което се били, а да не се сравняват с някой друг.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама