Световната кампания Food Revolution се отбелязва и в България


Световната кампания Food Revolution се отбелязва и в България
Снимка: iStock/Guliver

Движението "Food Revolution Day", в чиято основа е Jamie Oliver Food Foundation е в основата на кампания, която ще се проведе в цялата страна на 19 и 20 май 2017г.

Целта на кампанията е подобряване качеството на храната, която се приема от децата, но не само. Провокиране на различни инициативи в различни части на света, в стремежа си да да популяризира здравословното хранене сред всички възрасти, предвид съществуващата пряка връзката между качеството на живота и това на храната.

В България инициативата намира своето продължение в лицето на група ентусиасти, посланици на движението "Food Revolution Day". 

Тяхната мисия е да убедят всички, които се отнасят отговорно към това какво слагат на трапезата си, които имат желание да подобрят хранителните си навици и да предлагат идеи как да стане това.

На нашата страница във Facebook се споделя информация, знания и рецепти, от всички за които представлява интерес инициативата. Те се надяват да създадат една общност, към която да се присъединят училища, ресторанти, български земеделски производители, бизнес и медии, както и всички други, които ценят и работят активно върху предлагането на качествена храна и здравословния начин на живот.

По време на кампанията ще се проведат над 40 кулинарни работилници в 13 града в страната, където децата ще се научат как да приготвят бързо и лесно полезна храна за себе си и семействата си.

Една от тях е творческата кулинарна работилница за деца и родители на Софи Йотова от Foodie Boulevard в Хотел "Метрополитън". Тя ще се проведе от 13 часа и ще бъде предавана на живо на Foodie Boulevard.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама