Съвети на щастливи баби към техните внучки


Съвети на щастливи баби към техните внучки
Снимка: iStock/Guliver

Много жени се страхуват от старостта. Мислят си, че когато остареят, по лицето им се появят бръчки, вече няма да са нито красиви, нито пък щастливи.

Е, да, не можем да бъдем вечно млади, но това не означава, че не можем да посрещнем старостта с усмивка на лице.

Ето и няколко съвета от едни наистина щастливи баби, преживели много през живота си:

Момичета, не забравяйте, че възрастта е само цифра, която не може да определи вашата същност

Не мислете за това, че ще остареете, не се тревожете за бъдещето. Всяка тревога е бръчка повече на вашето лице. Живейте в настоящето. Излезте от дома и се разходете. Открийте своето хоби – то ще ви спаси от рутината.

Приемайте възрастовите промени с усмивка

Старайте се винаги да мислите позитивно и да търсите доброто във всяка жизнена ситуация. Всяка годинка ви прави по-мъдри и в никакъв случай по-стари или по-грозни. Напротив! Годините ви изграждат като личност и ви правят истинска жена.

Не харчете излишни пари за още обувки и чанти

Кога ще чуете мъж да каже: Виж, тази мацка какви хубави обувки има? Мъжете гледат краката ви, лицето ви, усмивката ви и маниерите. Затова се старайте да бъдете истинска дама и да покажете красотата си не с дрехи и обувки, а чрез действия и маниери.

Имайте деца тогава, когато се почувствате готови

Не бързайте в никакъв случай! Правилното време не съществува.

Децата са нещо прекрасно, но те също така са отговорност и то голяма. Първо изживейте младините си, после срещнете човека, с когото се чувствате обичана и сигурна. Изградете живота си, подредете приоритетите си, направете кариера и едва след това вземете важното решение да си имате бебе.

Ценете семейството си

То винаги ще бъде до вас и винаги ще ви подкрепя. Никога не обръщайте гръб на роднини и приятели. Ценете най-близките си хора. Не губете времето си със скучни хора или с такива, които не ви ценят. Много е важно кой ще допуснете в живота си и кой ще оставите в него.

Помнете, че след 30 вие ставате истинска жена

Тогава е вашият разцвет. Покажете на света красотата и силите си. Никога не говорете лошо както за другите, така и за себе си. И дори не мислете. Усмихвайте се по-често. Грижете се за кожата си, за тялото си, на здравето си!

Не вземайте всичко твърде на сериозно

Научете се да се отнасяте към себе си със самоирония. Имайте чувство за хумор. Не се обиждайте. Шегувайте се и се смейте по-често.

Каквото и да ви говорят, каквото и да ви се случва, не се отчайвайте, търсете положителната страна на нещата. Обичайте от сърце, смейте се, шегувайте се и прощавайте!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама