Внимавайте с намаленията преди Коледа


Внимавайте с намаленията преди Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Внимавайте с големи плакати и подкани за намаления по витрините на магазините, защото около тях с дребен шрифт обикновено пише за кои стоки не важи. А обикновено намалението не важи за най-важните и търсени стоки. Това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Нова телевизия.

Той даде съвети към зрителите преди коледните и новогодишните намаления.

Има подвеждане и с каталозите на големите вериги - пускат в брошурите евтини артикули, като елхичка от 1,20 например, а като се отиде на място в магазина се оказва, че продуктът е изчерпан и човек си купува елхичка за 1,80 например, каза Маргаритов.

Имало случаи дори продуктът въобще да не е зареждан. Това е нелоялна търговска практика, обясни той. В такива случаи от комисията налагали най-високите глоби.

Маргаритов предупреди да се внимава с пазаруването по щандовете в базари и временни изложения. При такива обекти търговците се изкушават да вдигат цени, понеже са за малко, не са прецизни към стоките, които продават. Там често се предлагат се коледни украси и предмети, които могат да бъдат и опасни, като коледни свещи под формата на плодове, лъскави ябълки например, от които лесно се отчупват малки парчета, които са опасни за децата. Или дядо Коледа с телчета, които представляват опасност, даде примери шефът на Комисията за защита на потребителите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама