Все повече двойки сключват брак


Все повече двойки сключват брак
Снимка: Pixabay

Последните статистически данни* у нас сочат, че броят на сключените бракове е нараснал с 30 процента през последните години. Всяка следваща година, от 2012 насам, те бележат ръст. Най-голямо е увеличението им през 2014 и 2015 година, когато са нараснали с над 10 процента, спрямо броят им през предходната година.

През 2015 година 27 720 двойки са си казали “да”, в сравнение с 21 448 двойки през 2011 година. Тази положителна тенденция на увеличаване на браковете съвпада с началото на провеждането на Седмицата на брака у нас през 2012 година. Михаела Джоргова, координатор на инициативата приветства увеличаването на браковете. “Радваме се дори и с малко да сме допринесли за това".

Редица научни изследвания сочат, че двойките, които се женят е много по-вероятно да останат заедно, в сравнение с тези, които не го правят. "Всеки търси стабилна връзка и бракът е най-добрият начин човек да я намери,“ допълва Михаела.

Инициативата е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 23 страни по света между 7 и 14 февруари. Нейната цел е да напомни на двойките за важността да поддържат близостта в брака си, както и да насърчи обществените усилия в подкрепа на брака и семейството.

Всяка година все повече двойки, обществени личности, организации, църкви и бизнеси се включват в отбелязване Седмицата на брака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама