За всички майки, които са питани "Какво правиш по цял ден?"


За всички майки, които са питани "Какво правиш по цял ден?"
Снимка: iStock/Guliver

Уморена постоянно да чува фразата "Какво правиш по цял ден?", татуистката от Флорида Ришел Кастелбери е решила да почете всички майки, които си стоят вкъщи, със силен пост във Facebook. 

Той е бил харесан повече от 640 000 пъти и е бил споделен повече от 300 000 пъти.

Това трябва да се прочете от всеки, за да може наистина да оцени големите жертви, които правят майките в името на децата си.

Постът й започва с въображаема ситуация, в която съпругът се оплаква на психолога си, че "неговата съпруга не работи".

"С какво си изкарвате прехраната г-н Роджърс?

Работя в банка.

А вашата съпруга?

Тя не работи. Тя е домакиня.

Кой приготвя закуска за вашето семейство?

Моята съпруга, тъй като не работи.

По кое време се събужда съпругата ви?

Тя се събужда рано, тъй като трябва да бъде организирана. Тя приготвя обяда за децата, уверява се сa добре облечени и сресани, дали са закусили, дали са измили зъбите си и са взели всичките си училищни пособия. Тя се събужда с бебето и сменя памперси и дрехите му. Кърми и приготвя закуски за училище.

Как вашите деца отиват на училище?

Жена ги води, тъй като тя не работи.

След като ги закара на училище, какво прави?

Обикновено, когато е навън, прави неща като плащане на сметки или пазаруване в супермаркета, за да не трябва много пъти да слага и сваля детските седалки. Понякога забравя нещо и трябва да се върне заедно с бебето на задната седалка. Когато се върне вкъщи, трябва да нахрани бебето за обяд, да го накърми, да ме смени памперса, да го приготви за спане, да подреди кухнята, да се погрижи за прането и да изчисти къщата. Нали знаете, защото не работи.

Вечер, когато се приберете от работа, какво правите вкъщи?

Почивам си, разбира се. Изморен съм, след като цял ден съм работил в банката.

Какво прави жена ви вечер?

Тя приготвя вечерята, сервира на децата и на мен, мие чиниите, още веднъж подрежда къщата, уверява се, кучето е на мястото си, а също така прибира, ако има останала храна. След като помогне на децата с домашните, ги приготвя за лягане, сменя памперса на бебето, дава им топло мляко и проверява дали са измили зъбите си. Когато е в леглото, тя става често, за да кърми и да смени, ако има нужда, памперса му. Тъй като тя не трябва да ходи на работа.

 

Това е ежедневият режим на много жени по света, той започва сутринта и приключва в късните часове на вечерта. Това се нарича "не работиш ли?". За това, че си майка не се получава диплома, но има ключова роля в семейния живот. Радвайте се и оценявайте жена си, майка си, баба си, леля си, сестра си, дъщеря си. Тъй като тяхната жертва е безценна."

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама