Започва Световната седмица на кърменето


Започва Световната седмица на кърменето
Снимка: iStock/Guliver

Световната седмица на кърменето (1-7 август) стартира в София на 1 август (сряда) с интерактивни лекции "Откровено за кърменето", различни тематични работилници за родители и много награди. Събитието се организира от Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" (НАПК).

"Откровено за кърменето", по примера на световния формат TED Talks, ще даде възможност на утвърдени специалисти – педиатри, акушерки и консултанти по кърмене – да разкажат за различните аспекти от живота на бебето, а родителите ще имат възможност да задават въпроси. Председателят на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" д-р Анета Попиванова, акушерките Илона Нешкова и Йоана Станчева от акушерски кабинет "Зебра", международно сертифицираните консултанти по кърмене Христина Янева – Хедра и Ася Демирева, основателят на "Дневникът на мама и татко" Елена Бачева, ще говорят по подбрани теми, сред които: "Кое е по-важно от първото кърмене?", "Странното мляко", "Когато бебето е в криза, а мама – пред истерия", "Колко дълго е дългото кърмене?" и др.

Събитието започва от 10 ч. в "A Hub", ул. "Христо Белчев" 3 и е със свободен вход.

Седмицата на кърменето се провежда за 26-и път по цял свят и целта й е да насърчи, подкрепи и защити кърменето. Тази година мотото й е: "Кърменето – основа на живота". Още от създаването си през 2010 г. НАПК организира събития за отбелязването й в България.

Програмата за всички събития в страната, посветени на Седмицата, може да видите ТУК.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама