Защо днес трябва да си снимаме шарените чорапи


Защо днес трябва да си снимаме шарените чорапи
Снимка: iStock/Guliver

Днес е Mеждународният ден в подкрепа на хората със Синдром на Даун. По този повод фондацията "Живот със синдром на Даун” засне видео, в което малкият Крис и неговата сестричка Микаела, детенце със Синдрома на Даун, отправят своята молба към българските звезди и към всички, които искат да ги подкрепят.

"Условието е следното: Днес, 21 март, обуйте своите шарени чорапи. Снимате своите крачета и след това качете своята снимка във Фейсбук в подкрепа на хората със Синдром на Даун. Отбележете нашата страница „Живот със Синдром на Даун” и напишете #животсъссиндромнадаун. Така ще подкрепите каузата ни и слънчевите хора на България на техния специален ден.” – обясняват Силвена и Краси Ламбов.

Своите шарени крачета може да снимате и качите ТУК.

 Нормално, по време на зачеването бебето унаследява генетична информация от родителите си под формата на 46 хромозома – 23 от майката и 23 от бащата. В повечето случаи на Синдром на Даун, детето получава допълнителен хромозом и така се получават 47, вместо 46. Този допълнителен генетичен материал причинява физическите характеристики и забавянето в развитието характерни за Тризомията. Синдромът на Даун засяга средно 1 на 800 бебета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама