Най-добрите родителски съвети от цял свят


Най-добрите родителски съвети от цял свят
Снимка: iStock/Guliver

Всеки родител иска да отгледа и възпита добро и щастливо дете. Ако вече сте майка, знаете, че родителството хич не е лесно и има много предизвикателства. За да ви помогнем, ви предлагаме няколко ценни съвета от цял свят.

Италия: Не глезете 

Когато малчуганът се държи като малък тероризатор, италианците се отнасят по-хладно към него, оставят го да си играе само, докато се измори и научи, че такова държание не му помага да получи това, което иска.

Полинезия: По-възрастните деца са най-добрите детегледачки

В някои от полинезийските острови често е прието, когато бебето може да ходи, да бива поверено на по-големите братя/сестри или приятели в общността. Това помага на децата да се научат на по-отговорно мислене.

Франция: Говорете на детето си като на възрастен

Бебешкото говорене е за бебетата. Вместо да си преправят гласовете сякаш са вдишали хелий, френските родители говорят напълно естествено на децата си. Те смятат, че по този начин се окуражава по-зрялото поведение и показва уважение.

Дания: Свежият въздух е важен за доброто здраве

Датчаните не само са определени за най-щастливата нация в света, но също така са сред най-здравите. Те вярват, че свежият въздух е изключително важен, затова дори при минусови температури децата играят навън. Що се отнася до бебетата, те често са оставяни да спят в количките си на открито, докато родителите им си похапват в някой ресторант. Звучи откачено, нали? Дания е втората най-сигурна страна в света според "Глобъл пийс индекс", така че те се чувстват сигурни да правят това.

Индия: Малките деца не трябва да спят сами

Тъй като в повечето индийски домове пространството е ограничено, семействата често спят заедно, а децата оставят при родителите си до 6-годишна възраст.

Япония: Дайте им независимост от ранна възраст

Тъй като държавата има много малка престъпност, това позволява на японските родители да насърчават децата си от малки да се справят сами. Не е рядкост да срещнете 5-годишно дете, което пътува в метрото без родител или пък само обикаля града. 

Австралия: Без шапка, няма игра

С изключително горещ климат, подходящата защита срещу силното слънце е важна за отговорните родители. Учениците дори имат специална екипировка, а ако не носят шапки (които да ги предпазят от топлинен удар), не могат да играят навън с приятелите си. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама