Ръководство за покупката на бебешка количка

  • Ръководство за покупката на бебешка количка
    Дата:
Дата: 28.05.2013
Iwoman.bg

Количките са от тези детски стоки, които са задължителни за покупката. Те са съществена част от родителството още от самото начало, тъй като вашето дете не е в състояние да ходи само и дори да проходи, до третата и дори до четвъртата му година, то няма физическата издръжливост да се справя само с дългите разстояния. Предвид разнообразието, с което ни залива пазарът днес, изборът на бебешка количка не е никак лесен. Може би търсите нещо по-евтино и леко или пък солидно и скъпо? Ще ходите само по улиците и магазините или обичате и разходките в парковете? Ако обичате да се разхождате дълго, тогава имате нужда от здрава, но лесна за управление бебешка количка, с която няма да се затруднявате и при появата на бордюри и други препятствия.

Ако ще използвате количката главно за бързо излизане по магазините, тогава можете да изберете по-опростена рамка с не толкова сложни функции. Ако обичате туризмът и искате да вземате и вашето дете с вас, тогава може би ще имате нужда от комбинирана бебешка количка.

Съществуват 6 основни типа от тези детски стоки:

Стандартните бебешки колички могат да бъдат в много разнообразни стилове и дизайни, но почти всички имат удобна подплатена седалка, която може да се наглася в различни позиции. Те могат да са снабдени с чадър и място за пренасяне на необходимите за родителите принадлежности. Кошчето на почти всяка бебешка количка може да се наглася в посока напред или назад. Те могат да бъдат най-обикновени с ниска цена или от много висок клас, с много допълнителни функции.

Най-олекотените бебешки колички са тези, които представляват столче за кола, което се поставя върху специална стойка. Това е доста удобно, тъй като трябва да пътувате, просто слагате рамката в багажника и след това я сглобявате. После отново я разглобявате и поставяте столчето на задната седалка на автомобила. Този тип детски стоки не заема много място, но тук неудобството е, че когато бебето надрасте размера на столчето, тя става неизползваема. Тези детски стоки обикновено се налага да се сменят при тегло на бебето ви от около 15 килограма.

Системите за пътуване са традиционен тип бебешка количка, които могат също да се използват със столче за автомобил. Те са по-сложен и тежък тип от горния. Подходящи са и за по-големи бебета.

Летните колички, наричани понякога и колички с чадър, са много удобни и лесни за пренасяне. Те могат да се сгъват и стават изключително компактни. Имат редица функции, като са подходящи за малки и за по-големи бебета. Някой родители ги предпочитат като резервни при пътуване.

Джогинг бебешка количка е предпочитана от родителите, които обичат да се разхождат сред природата. Тя е с три колела, с лека и здрава рамка. Освен за разходка, тя е удобна и за използване при джогинг на родителите, а дори и за преходи в гората, ако пътеката е достатъчно широка и позволява това. Тези детски стоки могат да превозват и две деца, като те могат да бъдат едно до друго или едно зад друго.

Бебешка количка за близнаци е подобна на стандартната, но е по-голяма на размери и има двойно или тройно кошче, за да побира повече от едно бебе.

За какво трябва да внимавате при покупка на тези детски стоки?

Безопасност

Уверете се, че рамката на вашата бебешка количка е добре фиксирана и всички нейни заключващи механизми са наред, за да се стигне до падането и, а още по-лошо, до падане на детето. Избягвайте колички, които имат много остри ръбове и процепи, в които може бебето да прищипе пръстчетата си.

Колани

Те са задължителна част от този тип детски стоки. Коланите не трябва да са свободни, тъй като бебетата много лесно биха се освободили от тях. За предпочитане са петточковите колани, които преминават през кръста, между краката и раменете.

Спирачки

Тествайте ги при покупката. Дали те са лесни за работа? Когато спирачката е задействана, колелата трябва да са неподвижни.

Маневреност

Добрата бебешка количка трябва да е лесна за управление в права линия и при завиване, дори при работа с една ръка. Ако колелата отпред и отзад имат ос за завиване, тогава за вас ще бъде най-лесно да маневрирате.

Височина на дръжката

Тя трябва да бъде на нивото на кръста на родителите или малко по-надолу. Повечето колички са настроени за средната височина на жените, затова е добре да се замислите за такава бебешка количка, която има регулируема дръжка, за да е удобна тя и за бащите, а не само за майките.

Сенник

Той трябва да бъде също регулируем, като може да предпази бебето от слънце и от дъжд.

Места за съхранение

Една кошница под кошчето или допълнителна чанта може да бъде от огромна помощ за родителите, тъй като знаем колко много неща се носят за обслужването на бебетата при разходка.

Перящи се тъкани

Една бебешка количка задължително трябва да бъде изработена от плат, който да може да се пере, тъй като както знаем, децата не винаги могат да бъдат контролирани и изцапването на количката е често срещан проблем.

Различните видове детски стоки и бебешки колички можете да разгледате на Baby.galix.bg/детски-колички

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.