Писмо до дъщеря ми


Писмо до дъщеря ми
Снимка: Thinkstock/Guliver

Скъпи моя дъще,

Колко бързо лети времето...

Сякаш беше вчера, когато се появи на бял свят. Спомням си момента, когато те погледнах за първи път - ако знаеш само как сърцето ми се разтуптя... Как те държах в ръцете си, ти беше толкова малка и крехка, а толкова прекрасна и съвършена.

Спомням си как растеше с всеки изминал ден, първата ти думичка, първите ти стъпки, първия ти ден в училище.

Да, дъще, времето лети много бързо. Ти порасна пред очите ми, но за мен винаги ще си останеш моята малка дъщеря.

Скъпа моя, има толкова неща, които искам да споделя с теб днес. Неща, които може би съм пропуснала да ти кажа, а е трябвало...

Но никога не е късно, нали?

Ти си още млада, животът е пред теб, а човек се учи докато е жив. Затова, моля те, прочети тези редове, които пиша с трепереща ръка и запомни ги, дъще!

За да можеш, когато тръгнеш сама по пътеката на живота, без мен (макар че аз винаги ще съм точно тук, до теб), да знаеш как да се справиш с всички предизвикателства, които ти е подготвил.

Да започнем с това, че винаги трябва да бъдеш себе си и да правиш това, което сърцето ти желае.

Ти, дъще, си прекрасна, уникална, единствена! Не се променяй, не се опитвай да приличаш на някой друг, винаги бъди себе си!

Ще видиш, че светът е като един маскарад и много хора, около теб вечно ще сменят маските... Не бъде като тях!

И знай, че не всички ще те харесат и това е нещо нормално. Никой не е перфектен!

Но знай, дъще, че тези, които останат при теб, заради това, което си, въпреки това, което си, тези хора те обичат истински! Пази ги!

Светът е красиво място, но често се ще сблъскваш с ужасни неща и с грозни хора. Нека това да не те натъжава, нито да те разочарова.

Подготви се, дъще, че животът ти няма да е като приказка, но пък ще е твоят живот и само ти може да го направиш красив!

Не позволявай на негативните хора или мисли да ти въздействат. Изборът между това да бъдеш оптимист или песимист ще остане само твой! Сигурна съм, мила моя, че ще вземеш мъдро решение.

Усмихвай се! Нека усмивката никога не слиза от лицето ти, нека бъде твоето оръжие! Усмивката е заразна, така че бъди преносител!


Вярвай в себе си, малката ми! Никога не се отказвай от целите и мечтите си и помни: няма невъзможни неща!

Ще ти бъде трудно, понякога ще се измориш, ще искаш да се предадеш, но недей!

Вярвай в себе си, дори и никой друг да не вярва и се бори докрай!

Животът не е за страхливите, затова бъде смела!

Рискувай, опитвай се, проваляй се, падай, но после стани, изтупай се, сложи усмивката на лицето и продължи смело напред!

Сигурна съм, прекрасна моя, че ще постигнеш всичко, което искаш, защото това, на което те научих е, че смисълът на живота е да направиш нещата, които хората ти казват, че не можеш да направиш!

Защото ти можеш, стига само да поискаш!

И накрая, детето ми, но не на последно място, ще ти кажа някои неща за любовта.

Тя съществува, има я, тя е навсякъде около нас. Намери я, прегърни я, не я изпускай, пази я! Защото няма нищо по-хубаво от това да обичаш и да бъдеш обичан.

Но преди да я откриеш, дъще, знай, че много пъти ще те разочароват, ще те предават, ще те разплакват. Поплачи си, мила, пострадай си, но не повече от 3 дни. За мъж се страда толкова, повече не заслужава. Щом те е разплакал, значи не е твоят човек.

Защото твоят мъж трябва да те кара да летиш, да се усмихваш без причина, да оставаш без думи, въпреки че ще ти се иска да кажеш толкова много неща.

Той ще те разтреперва само с едно докосване и ще те стопля само с поглед. Той ще се появи, дъще, някой ден ще дойде при теб! Бъди търпелива, чакай го, не се отчайвай!

Може да минат много години, много нещастни любови, много раздели, но това е животът.

Иска да опиташ от всичко, да видиш всичко, да пораснеш и да се научиш да различаваш истинското от фалшивото...

И тогава, дъще, влюби се – лудо, безумно, глупаво, до болка! Но влюби се, в този, който не с думи ти говори, а с действия, не с очи те гледа, а със сърцето, не с ръце те прегръща, а с душата си!

Не плаши се, любовта не е страшна, тя е прекрасна!

Любовта е радост, но и болка, тя е щастие, но и компромис, саможертва, ала си струва!

Тя е да споделяш и добро, и зло... и радост, и болка.. и здраве, и болест... и богатство, и бедност... и така до края на дните си!

 

Обичам те,

Твоята майка

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама