По-често "благодаря" за щастлив брак


По-често "благодаря" за щастлив брак
Снимка: iStock/Guliver

Учени твърдят, че изразяването на благодарност към половинката е прекрасно средство за подобряване на отношенията в семейството. Благодарността може дори да спаси започналата да се пропуква връзка. Изследването е публикувано в сп. Personal Relationships.

В проучването взели участие 468 души, които имали брак. Психолозите ги призовавали да отговарят на въпроси, отнасящи се до отношенията в семейството, финансовото положение, а също как е изградено общуването между съпрузите.

"Открихме, че усещането, че съпругът ти те цени, пряко влияе върху чувствата, които човек изпитва от брака, върху това колко силно той ще се стреми да запази съюза.

Дори ако двойката преминава през неблагоприятен период в отношенията, благодарността може да оправи нещата", коментира Тед Фуртис, един от авторите на изследването.

Психолозите твърдят: обикновеното "благодаря", което хората си казват един на друг за измитите чинии или приготвената вечеря, е способно съществено да подобри психологическия климат в семейството.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама