Защо не е проблем, че все още нямате деца?


Защо не е проблем, че все още нямате деца?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да станеш майка и отгледаш свои собствени деца е едно от най-хубавите неща в живота. Но за да направите тази крачка, трябва да бъде сигурни, че сте готови, че го искате, въпреки че понякога нещата се случват неочаквано.

И ако сте щастливо обвързани или дори женени, а все още нямате деца, трябва да приемете това напълно нормално.

Не се чувствайте гузни, ако все още не искате да бъдете майка, напротив!

Ето няколко причини, за това защо е добре все още да нямате деца:

Защото две е достатъчно за момента

Възползвайте се от времето, което имате, само за вас и вашия любим и му се насладете максимално.

Това, че все още нямате деца, не означава, че не искате, а просто имате нужда да прекарате повече време, само двамата.

Защото две понякога е достатъчно. Появили се мъничето, то ще отнеме цялото ви време и внимание и тогава, колкото и да искате, вече няма да имате време само за вас, няма да може да се усамотите дори. Така че за къде да бързате?

За да може да се реализирате в живота

Може би все още имате цели и мечти, които не сте осъществили, а искате. Не трябва да се отказвате от това, което искате и ако за вас е важно да се реализирате, то сега е моментът, а не когато ви се родят деца.

Детето е най-хубавото нещо в живота ни, то оправдава съществуването ни, но колко голяма е цената за такова извинение?

Помислете за безсънните нощи, голямата отговорност, вечните проблеми и това, че ще останете без никакво свободно време. Не, не ви плашим, просто казваме, че животът на родителите е много по-различен, но е хубав.

Сега обаче е време да постигнете целите си, да се реализирате, да изградите кариера и тогава вече може да помислите за голямо семейство.

Поради неприятните взаимодействия с децата

Едно проучване от канзаския държавен университет показва, че хора, които са били изложени "лице в лице” с малките палавници, наблюдавали са как се сменят памперси, виждали са как бебетата постоянно реват без причина, как родителите им нямат и минутка спокойствие, не искат деца.

И според нас това е напълно нормално.

Може пък да не е толкова страшно...

Не е дошъл моментът

Нали знаете, че за всичко в живота си има време и може би това, в което ще се превърнете в родители, все още не е дошло.

И само заради това, че приятелите ви и роднините ви постоянно си говорят за деца и как е време да създадете семейство, не означава, че трябва да го направите!

Когато хората си раждат дете не защото те искат, а защото са принудени за това от общество, те подсъзнателно обвиняват детето, че сега техният живот няма да е толкова лесен и безгрижен.

Направете тази крачка тогава, когато наистина се почувствате готови или просто оставете на съдбата да си върши работата.

Може би просто не искате деца

В крайна сметка да имаш дете е индивидуален избор. Някои жени просто не го искат или поне все още не. Те все още желаят да се чувстват свободни, да имат достатъчно време за себе си, да направят някои неща, които още не са.

Не трябва да виним тези жени, а да ги разберем. Все пак животът е един и трябва да го изживеем по начин, който искаме. А и времената се промениха и сега ролята на жената не е само да бъде домакиня. Тя може да направи толкова много неща и да се докаже по различни начини. А може би вашият любим също не е готов на тази важна крачка в живота.

Така че приемете факта, че все още да нямате деца е нещо нормално, дори може би добро за вас.

Един ден ще си създадете голямо и щастливо семейство, просто този ден не е днес.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама