Прогноза за времето за август 2020


Прогноза за времето за август 2020
Снимка: iStock/Guliver

Много бързо тези 40 градуса, които имаме в момента, ще си заминат, тъй като още довечера от север – северозапад и от североизток ще започне да прониква хладен въздух. Това ще доведе до нощни гръмотевични бури в Североизточна България. Това прогнозира Анастасия Стойчева – синоптик в НИМХ, в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Август месец ще е около нормата по отношение на температури и валежи, но ще се запази границата между западна и източна България. На изток ще остане сухо, а в западна България ще има количества на валежите близки до нормите, отбеляза синоптикът.

През следващите няколко дни температурите ще се понижат до 30 – 35 градуса, ново атмосферно смущение очакваме около 5 август, когато отново ще има валежи, предупреди Анастасия Стойчева.

По-горещо ще бъде в периода от 17 до 23 август, а до тогава в източната част на страната температурите ще останат по-високи. По Черноморското крайбрежие ще ни разхлажда бриз, но температурите ще останат високи почти до края на август.

"От 1 до 10 август това ще е около 5 август и в края на десетдневието. Във второто десетдневие, когато ще се реализират най-високите температури за месеца, от 33 до 38 градуса, превалявания ще има около 15 и 19 август. През последните 10 дни температурите плавно ще се понижават, но няма да стават по- ниски от 29 – 34 градуса", прогнозира Анастасия Стойчева.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама