Мерилин Монро: Трагизмът в любовния живот на една легенда


Мерилин Монро: Трагизмът в любовния живот на една легенда
Снимка: Getty Images/Guliver

За мнозина Мерилин Монро винаги ще бъде момичето с красивата бяла рокля, развяна над тротоарната шахта. За други тя е жената, която пее „Честит рожден ден” на президента Джон Кенеди. В действителност обаче тя не е нито едното, нито другото. Всъщност може да се каже, че Мерилин Монро дори не е истинска личност, а завладяващ герой, създаден от Норма Джийн Бейкър - момиче, което мечтае да стане филмова звезда. Но пътя ѝ към тази мечта е белязан от много трагизъм в любовен план. Явно наистина не можеш да имаш всичко…

Норма Джийн има доста трудно детство, минава през различни сиропиталища, докато през 1942 година, по време на поредното ѝ пребиваване в приемно семейство, не среща Джим Дугърти, който живее в близост. Двойката започва да се среща, но приемното семейство на Норма трябва да отпътува на север. За Джим това е шанс да я „спаси“, да бъде рицар в блестящи доспехи, затова ѝ предлага брак (а и подслон с това). Бракът продължил четири години, през което време Джим отива на война, а Норма живее със своите свекъри.

Отегчена и самотна, тя започва работа във военен завод, където случайно попада на фотограф, правещ снимки за военните. Едното води до другото и не след дълго тя вече се подвизава като модел. Съпругът ѝ Джим няма нищо против, но е категоричен, че когато се върне от война, тя ще трябва да се откаже от всичко и да създаде семейство. Нейният отговор е бягство към Лас Вегас и молба за развод.

ВИЖТЕ ТУК РЕДКИ СНИМКИ НА МЕРИЛИН!

Докато е в Лас Вегас, младият модел си пробива път в модните среди. Тя вече е толкова добре позната от кориците на списанията, че когато се завръща в Лос Анджелис е поканена на прослушване в Twentieth Century Fox. Подписва договор и тогава разбира, че трябва да промени името си на Мерилин Монро. Бързо е забелязана от влиятелния агент Джони Хайд, който намира малката, но важна роля на Анджела в "Асфалтовата джунгла". Двамата стават любовници и се появяват всякакви слухове, че Мерилин дели легло със застаряващия мъж заради парите му. Всъщност Хайд я моли много пъти да се омъжи за него, но тя постоянно отказва. След смъртта на Джони Хайд, Мерилин насочва цялото си внимание върху кариерата си.

Вижте тази публикация в Instagram.

- Marilyn Monroe and Joe DiMaggio ♥️

Публикация, споделена от Brittany (@borntobemarilyn) на

През 1952 се запознава и се влюбва в пенсионирания бейзболист Джо Ди Маджо. 18 месеца по-късно двамата сключват брак и са по-влюбени от всякога. Известно време всичко изглежда розово, но после облаците започват да се сгъстяват – Джо е болезнено ревнив. Чашата прелива, когато съпругът ѝ вижда емблематичната сцена от „Седем години проклятие” с развяната бяла рокля. Следват скандали и психическо тормоз и Мерилин подава молба за развод. Но това не е всичко – двамата остават близки приятели!

През 1956 година Мерилин се врича във вярност и на третия си подред съпруг - Артър Милър.

Двойката живее за кратко в Лондон, а после и в Ню Йорк, където се опитват да създадат нормален живот. За съжаление, за Мерилин това означава няколко спонтанни аборта. След това тя претърпява няколко неуспешни операции в опит да стане майка и след последната такава лекарят я уведомил, че тя никога няма да има дете. Връзката ѝ с Милър в крайна сметка се разпада, а Мерилин отново се изправя пред живота сама.

10 СЕКСИ ЦИТАТА НА МЕРИЛИН МОНРО

Тя е съсипана психически. Блондинката е затворена в психиатрия, лекари я следват неотлъчно, а тя не спира да мисли за самоубийство. Вторият ѝ съпруг, Джо, се притичва на помощ и я измъква от лечебното заведение, за да я заведе във Флорида. Дори се говори, че двамата отново са минали под венчилото. Остават заедно до смъртта на Мерилин, а Джо посещава гроба ѝ всяка седмица до 1999 година, когато и той умира с последни думи „Сега ще видя Мерилин…”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама