На кои места да пръскате парфюм и на кои НЕ


На кои места да пръскате парфюм и на кои НЕ
Снимка: iStock/Guliver

Ароматът на парфюм определено може да направи изявление. Неслучайно всяка жена има поне по няколко флакона – за специални случаи, за ежедневието, за среща и т.н. Но за да задържите аромата колкото се може по-дълго, трябва да го нанасяте върху конкретни точки и да избягвате тези, които могат да раздразнят кожата ви. Ето къде да пръскате с чиста съвест.

1. Зад коленете

В началото може да ви се стори малко сложно, но пръскането зад коленете (когато са голи) определено ще се изплати. Там има пулсова точка, която ще направи чудеса. За още по-добри резултати нанесете парфюма веднага след душ и след като нанесете лосион.

2. Между бедрата

Малко е опасно да пръскате парфюм около интимната зона, но все пак можете да го направите между вътрешните бедра. Топлината ще засили аромата и ще издържи цял ден.

НАЙ-СКЪПИТЕ ПАРФЮМИ В СВЕТА

3. Между гърдите

Ако дрехите ви имат по-дълбоко деколте, струва си да обмислите да сложите парфюм там. Ароматът не е толкова силен, колкото на китките, но ще доведе до фин завършек.

4. На корема

Нежната кожа на корема ще задържи аромата най-дълго и ще можете да му се радвате, дори когато си легнете вечерта.

Къде да не пръскате парфюм?

1.Под мишниците

Потните жлези на подмишниците ще реагират с парфюма, което може да причини усещане за парене и сърбеж. Дори да го приложите там, няма да имате добри резултати, защото ароматът ще се измени само след час.

2. Около бикини зоната

Това може да доведе до суха кожа. В допълнение, тези зони могат лесно да се раздразнят и да доведат до сърбеж и възпаление.

3. Близо до очите

Избягвайте пръскането на парфюм в областта около очите. Парфюмите на базата на алкохол и етил могат да нанесат сериозни щети, ако влязат в контакт.

4. Върху ръцете си

Докато едно от най-популярните места за пръскане на парфюм е на китката, трябва да внимавате да не попада върху ръцете си. Това ще направи кожата ви суха, напукана, а ако страдате от потни длани, то може и сериозно да се възпали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама