6 неща, които модните стилисти НИКОГА не купуват


6 неща, които модните стилисти НИКОГА не купуват
Снимка: iStock/Guliver

Чудили ли сте се някога какво би могъл да направи един моден експерт от вашия гардероб? Кои елементи би ви предложил да хвърлите веднага и за кои бихте получили потупване по рамото? Разбира се, бихте могли да наемете личен стилист за съвет, но може би е по-добра идея първо да видите кои са дрехите, които модните експерти никога не купуват нито за себе си, нито за своите клиенти. Ето кои са дрехите „твърдо НЕ“ според Джейми Франкел, стилист, който е работил за Harper’s Bazaar, Elle и Net-a-Porter.

1. Купища „бърза мода“

Опитайте се да ограничите покупките на „бърза мода“, която е предимно от синтетични материали, изключително вредни за околната среда, казва Франкел. Всъщност повечето евтини марки използват тон химикали и произвеждат много вредни отпадъци. По-добър вариант е да инвестирате в по-малко, но по-добре изработени дрехи, отколкото да купите 5 рокли по 20 лева. Не е нужно дори да харчите състояния, за да пазарувате интелигентно. Много марки имат устойчиви възможности и изпозлват приятни и естествени материи.

2. Бели скини дънки

"Не ме разбирайте погрешно. Обичам и широки крачоли, и скини, и накъсани модели, но специално белите скини дънки просто дават визията на домакиня от Ню Джърси. Ако държите на цвета, вземете модел с малко по-широк и къс крачол (над глезена) и може би цепка на коляното." казва Франкел.

3. Един модел в няколко цвята

Някога купували ли сте рокля, която толкова сте обичали, че сте обмисляли да се върнете в магазина и да се запасите с няколко различни цвята? Може да е изкушаващо, но Джейми смята, че е по-добре да опитате нещо ново. „Най-вероятно ще носите най-много първия цвят, защото има причина, че сте избрали именно него пред останалите опции.“

4. Всеки нов тренд

„Не всяка тенденция работи. Ето например, късите клинове така и не успях да вкарам в нито една визия. Може би все още се чудите защо хората са толкова влюбени в „грозните маратонки“, нали? Просто не инвестирайте твърде много в тенденциите“, съветва тя.

5. Неудобни обувки

Това вероятно би трябвало да се подразбира, но ако краката ви болят дори след бързо кръгче в хола с новите обувки, има нулев шанс да напуснете дома си в тях. Франкел знае, че е трудно да кажеш „не“ на перфектните обувки от витрината, но наистина няма смисъл да ги купувате.

6. Твърде деликатни материи

Обичаме красивата ръчно тъкана дантела или супер леката коприна, но също така сме параноични да ги приберем в гардеробите си, за да не се разнищят на някой цип или копче. „Честно казано, деликатните материи рано или късно ще бъдат съсипани и ще бъдете тъжни и гневни“, казва Франкел. Ако се страхувате да носите дадена дреха, просто не си струва да я купувате, колкото и хубави да е тя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама