Силните жени знаят, че любовта не побеждава всичко


Силните жени знаят, че любовта не побеждава всичко
Снимка: iStock/Guliver

Когато бях малка, мислех, че любовта е достатъчна. Мислех, че може да пребори всичко. След това пораснах и научих, че любовта не винаги е достатъчна, за да скрепи една връзка. Сега вече знам със сигурност, че любовта не може да го победи всичко.

Пораснах и научих, че не всички видове любов са добри - някои могат да бъдат вредни и нездравословни. Идеята ми за любовта като платонична сила е глупост, в която вярвах твърде дълго. Да, любовта е красива и важна. И все пак не е всичко. Любовта не е това перфектно и ангелско провидение, което е безупречно в своята съвършена природа. Тя е разхвърляна и понякога много сложна. Любовта не винаги е красива, напротив – понякога показва грозното си лице.

АКО ТОЙ ПРАВИ ТЕЗИ 5 НЕЩА, ЗАСЛУЖАВАШ НЯКОЙ ПО-ДОБЪР

Любовта не винаги е достатъчна, за да продължим напред. Всяка силна жена знае, че има нужда от неща като доверие, състрадание, честност и разбиране.

Въпреки че технически сме пораснали, понякога просто продължаваме да се държим за детските си мисли - колко чисти очакваме да бъдат отношенията си, когато става въпрос за идеята да обичаме. Закачаме се за нашите идеалистични и нереалистични мисли, които сме градили дълги години, благодарение на филми и книги. Ние израстваме, но не позволяваме на мислите ни да растат заедно с нас, защото са твърде красиви и не искаме да ги съсипваме с реалността. Тези мисли стават нашата зона на комфорт, нашето красиво място, на което отиваме, когато всичко се обърка. И става по-трудно да ги пуснем…

Но един ден реалността прави своя ход и разбива всичките ни мисли на парчета. Тя успява да спука балона ни и да изхвърли очакванията през прозореца. Едва тогава започваме да съжаляваме, че сме били слепи. Може би реалните отношения не са толкова съвършени, колкото тези, които са били в главите ни, но все пак те имат своята магия и красота.

Може би е време да оставим зад себе си своите очаквания и мисли за любовта. Може би е време да започнем да работим върху тези, които ще изградим и придобием по пътя. Може би е време да пораснем истински и да се превърнем в умни, здраво стъпили на земята, жени, които знаят, че любовта не побеждава всичко…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама