100% хубави новини за настъпването на пролетта и Деня на щастието - 20 март


100% хубави новини за настъпването на пролетта и Деня на щастието - 20 март
Снимка: ПР

Настъпи астрономическата пролет, което няма как да не ни радва. Дори да сме си у дома, добре е да крепим духа. И да се радваме на себе си, на ближните, на истинските неща.

И затова ви споделяме важна новина – в Германия е също ден на БОК-а – специална отлежала бира с наситен аромат и вкус и силен малцов привкус.

И защото ние определено сме фенове на тази бира, ще ви разкажем малко повече за БОК и ще направим към историята – скок.

И така, това е бирена рецепта от средните векове и корените са в тогавашната Долна Саксония – днешна Северозападна Германия.

Традиционният бок е създаден в град Айнбек, който е със статут на автономен пивоварен център от 13 век. В този град са и най-добрите пивовари, които правят бира за износ в цяла Европа. Айнбекската бира се слави с такава плътност и сила по това време, за която се използват и дрожди с високи нива на ферментация. "Обезпечена" да бъде свежа и трайна за дългия период на транспортиране, през 16 век тя достига и до мюнхенските херцози, които се снабдявали с бира - разбира се от Айнбек.

Те пък, за да не чакат, открили първата придворна пивоварна в замъка Trausnitz, която малко след това е пренесена в Мюнхен. Вече е 1614 г, когато от Айнбек пристига по покана майстор пивоварът Елиас Пихлер (Elias Pichler), който започва да вари бирата за херцозите. Той обаче освен майсторлъка си, пренесъл и особеностите на баварския си диалект.

Така, неговата бира започнали да наричат – "бок бира" или бира от Айнбек. И понеже на немски думата "бок" означава – козел – той се превръща в символа на бок бирата. Традициите си казват думата.

Традициите се спазват и до днес, a за щастие и в България има микропивоварна, която спазва немския закон за чистота на бирата от 1516 г. Благодарение на Hills Beer – и на нашия пазар има истинска БОК бира, макар и в лимитирани обеми. И за да е пълно щастието – пивоварната активира кампания, в която при директна поръчка на кашон бири от портфолиото им – ви подарява 2 бутилки Smooth Bock! Със своите 6.5% и над 60 дни отлежаване и ферментация, тя добива отлични вкусови качества като плътен, мек и интензивен вкус от всички суровини. Специалната рецепта на майстор-пивовара е резултат от 25-годишен опит в индустрията в меката на истинската бира – Бавария.

Една силна бира, която да пием отговорно и с наслада през пролетните дни.

Директни поръчки с безплатна доставка във Facebook страницата на Hills Beer или на телефони 0887 788 131 за София и 0877 697 690 за Пловдив.

На-ЗДРАВЕ!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама