4 доказателства, че „Замръзналото кралство“ е по-дълбок филм, отколкото мислите


4 доказателства, че „Замръзналото кралство“ е по-дълбок филм, отколкото мислите
Снимка: Getty/Guliver Images

„Замръзналото кралство“ завладя сърцата на мнозина и това му донесе най-високата печалба в сравнение с други анимационни филми. Всяко малко момиченце пее „let it go“, а трябва да признаем, че и възрастните гледат с интерес Елза и Ана. Ако погледнем по-дълбоко, ще видим, че „Замръзналото кралство“ всъщност е внимателно обмислен и истински, което го прави шедьовър.

1. Героите са съвършено несъвършени

Трудно е да се отрече, че всички герои от тази анимация са изключителни личности. Никой не е перфектен, всички се борят със собствените си демони, имат амбиции и страхове и затова не можем да бъдем друго, освен съпричастни.

Анна има страст към сладкишите и храната като цяло и е толкова забавна, че е невъзможно да не я обожаваме. Тя толкова прилича на истинско момиче, че вероятно всеки може да се приличи на нея. Елза пък има много сложна личност и е преминала през всичко, опитвайки се да живее според правилата, в които никога не би могла да се впише. Тя е драматичен герой, който носи всички тревоги на раменете си.

2. Понякога дори не разбираме колко са манипулативни хората

Ханс е типичен манипулатор, който се трансформира спрямо човека, с когото разговаря, държейки се различно. С Анна той е забавен и луд, смел около войниците, любезен с гражданите и злобен около херцога. Оказа се, че Ханс е зъл от самото начало и не излъга само Анна, но и всички нас.

View this post on Instagram

You're capable of more than you know. ☄

A post shared by Disney’s Frozen 2 (@disneyfrozen) on

3. „Let it go” е наистина съдбовна песен

Отначало Елза е била планирана като зъл образ, но режисьорите напълно променят личността й, след като чуват „Let it Go“. Те толкова харесват песента, че не искат да я променят. Вместо това, променят характера на принцесата и ето така се сдобиваме с нашата Елза.

Но това не е единственият начин, по който песента е съдбовна - това е и точният момент, в който Елза става себе си. Преди това тя постоянно се опитва да бъде момичето, което родителите й искат да видят.

4. Олаф е много повече от просто снежен човек

Анна и Елза създават Олаф заедно и той е символ на любовта им една към друга и тяхната невинност. Той се разпада, когато Елза случайно удря Анна със силите си, което слага край на времето им заедно. Цялата песен „Искаш ли да построиш снежен човек?“ е за това как Ана иска да възстанови близостта със сестра си и въпреки че е сърцераздирателна, ние знаем, че првз всички тези години Елза е искала да отиде и да построи снежния човек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама