5 изумителни места, за които не сте подозирали


5 изумителни места, за които не сте подозирали
Снимка: iStock/Guliver

Всеки град си има "класически" списък със забележителности, които всички туристи посещават. Но често има още много изумителни места, които остават скрити. Днес ще ви покажем няколко, които наистина заслужават да бъдат видени.

Шареното селце в Тайван

Това малко и колоритно селище се намира в покрайнините на големия град Тайчунг в Тайван. Първоначално е било населявано от военни и определено не е изглеждало така колоритно. Промяната му се дължи на 86-годишния ветеран Хуанг Юнг-Фу, който го превръща в произведение на изкуството. Той изрисува къщите и улиците, използвайки вдъхновение  от тайванските традиции.

#rainbowvillage #taichungcity #taichung #streetart #art #travel #travelphotography #taiwan

Публикация, споделена от Chase Martin (@chase_mearoundtheworld) на

Shell Grotto, Великобритания

Това е една от най-големите тайни на Великобритания. Не е ясно точно кой и защо е украсил тази пещера с повече от 5 милиона миди. Според различни версии, тя е дело на древно езическо племе, вещици или тайно общество. Мидената пещера е открита случайно от мъж, който копаел езеро за патиците си.

Живите мостове, Индия

В едно от най-влажните места на Земята, Черапунджи, има необичайни мостове, които могат да бъдат причислени към едни от най-екологичните в света. Те са направени от корените на дървета и с всяка следваща година стават все по-здрави и по-здрави.

Храмовете Даманхур, Италия

Недалеч от Торино съществува мистериозно духовно общество - Федерацията на Даманхур. През 80-те те искали да построят там храм, но се страхували, че властите няма да им позволят, затова го направили на 40 м. под земята. Целият комплекс, състоящ се от 7 храма, им отнел 14 години. Разположени са на 5 нива, заемат обща площ от над 8500 кв. м. и са изрисувани невероятно красиво.

Дисмаленд, Великобритания

Мистериозният графити артист Бански е създал обратното на "Дисниленд" - "Дисмаленд". Паркът е пълен със страни експонати като жена, която е нападната от гълъби, обърната каляска с мъртва Пепеляшка и разстроена русалката Ариел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама