5 неща, за които си струва да похарчите повече пари


5 неща, за които си струва да похарчите повече пари
Снимка: iStock/Guliver

Няма нищо по-важно от това да уважаваш себе си. Колко често пренебрегваме собствените си интереси и нужди, за да купим нещо, което нашите половинки, деца, майки искат? Продължаваме да си казваме: "Наистина не ми трябват тези обувки, ще ги взема другия месец." Наистина е важно да се отнасяте към себе си с любов, защото ако не го направите животът лека-полека ще ви се струва все по-мрачен и нечестен. Ето за кои неща трябва да се научите да харчите с чиста съвест.

1. Вашите хобита

Хобитата са чудесен начин за почивка и малко време за себе си. А пък има толкова много примери, в които едно хоби излиза извън контрол и се превръща в успешен бизнес. Така че, ако има нещо, което обичате да правите, не се скъпете. Обичате да рисувате – купете си хубави акварели. Обичате да четете – не чакайте да публикуват новата книга безплатно онлайн.

2. Четка за коса

Можете да ходите при най-добрия фризьор, да използвате най-добрите бои за коса и най-качествените шампоани, но нищо от това няма значение, ако използвате евтина четка за коса. Материалът на четката трябва да бъде избран според вашия тип коса. Например, ако имате къдрава коса, имате нужда от специална четка, която е с различна дължина на бодличките от останалите, а ако имате по-мазна коса в корените, ви трябва естествен материал, например бамбук или дърво.

3. "Вечни" дрехи

Не се стискайте, когато става въпрос за основния ви гардероб. Разбира се, всеки си прави сметка какво и за колко купува и няма нищо в това да си вземете онази красива рокля за 20 лева! Но основните елементи – черен блейзър, сини дънки или кожени ботуши заслужават малко повече инвестиция, защото на практика са вечни.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ, КОГАТО ПАЗАРУВАТЕ ДРЕХИ

4. Спално бельо

Много е лошо да си купиш кофти чаршафи. Например, имате добър матрак и качествена възглавница, но материята отгоре е това, което всъщност докосва кожата ви. Ниският брой на нишките може да се усети като сърбеж по кожата ви, лошите тъкани могат да причинят алергични реакции, а не е изключено и някои паразити да се почувстват комфортно в завивките ви. Материя, която се чувства приятна, мека и позволява вентилация на въздуха, не може да бъде евтина.

5. Часовници

Часовникът е аксесоар, който показва вкуса на собственика. Класическите часовници все още са много популярни, въпреки че появата на различни фитнес тракери. Един добър часовник може да се използва десетилетия и никога да не излезе от мода. Не е нужно да купувате Rolex или Cartier, тези със средна цена между 150 и 300 лева имат добри механизми, качествени са и ще ви радват дълго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама