6 малки морски градчета в Европа, които да посетите


6 малки морски градчета в Европа, които да посетите
Снимка: iStock/Guliver

Има някои малки градчета-бижута из стария континент, които не са за изпускане. Там, освен че можете да се излежавате на плажа по цял ден, ще можете и да разгледате различни архитектурни забележителности – всичко, от което имате нужда, за една страхотна лятна ваканция.

Ето 6 от нашите предложения:

1. Волос, Гърция


Крайбрежен, пристанищен град с много забележителности. Можете да разгледате Археологическия музей на Волос, да видите много неокласически сгради, Музея за модерна история, Музея на коприната, Музея на маслините, Националния музей за индустриална история и др. Волос е съвременен градски център и е идеална дестинация за почивка в южната ни съседка. Там ще можете да се насладите на много странни и нови за вас неща. Например заведенията им "Ципурадико" - това са таверни, в които се поднася ципура с вкусни закуски от морски дарове.

2. Сет, Франция 

Сет е град в Южна Франция, разположен недалеч от Марсилия. В това малко градче всичко може да бъде достигнато пеша, но можете да използвате и такси. Посещавайки го ще можете да се насладите на чудните гледки от Монт Сент Клер.

3. Галаксиди, Гърция

Китно селце в регион Фокида. Една от най-големите забележителности там са Капитанските къщи. Невероятното културно наследство, което заедно с обичаите придава уникален вид на града.

4. Задар, Хърватия

Разположен е на брега на Адриатическо море. В стария град, който е отделен на полуостров, обграден с крепостни стени, можете да видите белезите оставени от различните завоеватели от Римско време до днес.

5. Сан Ремо, Италия


Град, намиращ се на средиземноморския бряг на Западна Лигурия. Интересни там са фестивалите. Най-емблематичен е музикалният фестивал Сан Ремо – музикален конкурс, който се организира ежегодно в театъра Аристон. Също много известен е фестивалът на фойерверките.

6. Шака, Сицилия , Италия 

Уникалната и автентична Сицилия има богата култура и много красива природа. Курортът Шака е известен с карнавалите, риболова и минералните извори. Там автентичната красота на плажовете и на живописните традиционни къщи е запазена от векове и заслужава да се види.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама