6 неподозирани факта за сватбата на принцеса Даяна


6 неподозирани факта за сватбата на принцеса Даяна
Снимка: Getty Images / Guliver

Можете ли да повярвате, че са минали почти 40 години от емблематичната сватба на принцеса Даяна и принц Чарлз? Решихме да предприемем пътуване по алеята на спомените и да ви споделим няколко малко известни подробности от приказната церемония.

1. Разсипала е парфюм върху роклята си

Сватбената гримьорка на Даяна, Барбара Дали, споделя че принцеса Ди случайно е направила петно върху великолепната си сватбена рокля, дело на David and Elizabeth Emanuel. Действието се развива само минути преди да тръгне към олтара, така че няма много време за мислене – просто е покрила петното с ръка.

2. Променя част от обетите

Всъщност, Даяна е първата кралска особа, която някога е правила това. Тя маха думата “obey” (бел.ред. подчинявам се) и обещава само „да го обича, утешава, уважава и пази в болест и здраве“. Модерна булка? Със сигурност! Следващите, които следват примера ѝ, са принц Уилям и Кейт Мидълтън, премахвайки същата дума от обетите си през 2011 година.

7 пъти, в които Хари и Меган нарушиха кралските правила

3. Празненството струва 48 милиона

Дори за онези години това си е било сериозна сума! Според Business Insider, когато коригираме инфлацията, сумата, пръсната за сватбената церемония в наши дни, би била 110 милиона долара.

4. Имала е резервна булчинска рокля

Според Елизабет Емануел, дизайнерката на роклята, медиите е нямало да се спрат пред нищо, за да видят сватбената рокля на принцеса Даяна по-рано. В резултат на това, Ди е имала алтернативна рокля, направена от същия материал, но не толкова пищна, в случай, че се появят снимки на истинското бижу.

5. Обувките й крият тайно съобщение

Не само, че са били украсени с 540 пайети и 130 перли, но са имали и инициали "C" и "D" (за Чарлз и Даяна) на подметките.

6. Зашила е миниатюрна диамантена подкова в роклята

Според биографката на принцеса Даяна, Тина Браун, тя е била доста суеверна и затова е зашила съвсем мъничка подкова в колана на роклята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама