Компания превръща костилките от авокадо в прибори (видео)


Компания превръща костилките от авокадо в прибори (видео)
Снимка: Biofase

Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-сериозен. И един от главните виновници е пластмасата. По света се продават почти 1 млн. пластмасови бутилки всяка минута, а 40% от пластмасовите изделия се използват само веднъж. Едва по-малко от 20% от пластмасата се рециклира, а 6,3 млрд. тона пластмасови отпадъци никога не са били рециклирани. Една иновативна компания е намерила начин да подпомогне борбата със замърсяването. Става въпрос за Biofase от Мексико, която произвежда прибори за хранене от костилките на авокадо.

Когато Скот Мунгуя започнал да изучава Химично инженерство, никога не е предполагал, че ще влезе в биоразградимата промишленост. Всичко започнало като университетски проект, но се превърнало в добра бизнес идея. Скот и още двама негови приятели основали Biofase. Компанията трансформира костилките от авокадо, голяма част от мексиканските промишлени отпадъци.

Biofase произвежда ножове, вилици, лъжици и сламки, които са 100% биоразградими и се разлагат в рамките на 240 дена, за разлика от пластмасата, на която й трябват хиляди години, за да се разгради.

"Всичко, което съществува на планетата ни, е част от естествения цикъл. Но не и пластмасата", обяснява Скот.

Компанията е голяма и се разраства. Годишно тя произвежда около 300 и 400 тона прибори за хранене и сламки. Планира също така да пусне линия от чинии и кутии за хранене. И защото хубавите идеи се разрастват бързо, Biofase сега изнася в Централна Америка, САЩ и в някои места в Европа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама