Lavazza откри първия си обучителен център в България


Lavazza откри първия си обучителен център в България
Снимка: Chapter Four Bulgaria

Милиони хора по цял свят започват деня си с чаша ароматно кафе. Ако сте от над 95% от пълнолетните българи, които пият кофеиновата напитка, със сигурност познавате Lavazza. И тъй като годишно българинът пие по 3,3 кг кафе или 2,2 чаши на ден, консумацията на тези малки кафяви зрънца е много висока.

Все повече хора започват да се интересуват по-задълбочено от това, което "вкарват" в тялото си, да избират качеството пред количеството. Затова световноизвестната семейна компания Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център в страната. Единственият по рода си тренировъчен център ще осигурява обучение за българските кафе специалист и любители. Мястото предлага и възможност за експериментиране с нови рецепти за кафе и храна.

"България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на Lavazza на любителите на кафе в България", сподели Паола Аутиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа.

"Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на Кока-Кола ХБК България. Това партньорство ни позволява да продължим нашата стратегия да задоволяваме нуждите на нашите потребители 24 часа, 7 дни в седмицата чрез портфолио от водещи брандове, обхващайки всички поводи за консумация", допълни Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Новият център на Lavazza ще провежда обучения за приготвяне на кафе, за да се запазят отличните качества на продукта както в момента на подготовка, така и по време на консумация. Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Разположен в сградата на Кока-Кола ХБК България, обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2 е обзаведен по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучават да приготвят кафе и специални коктейли.

Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център. Днес по света има 56 филиала, което го превръща в най-големия център за обучение не само в Италия, но и в международен план.

На официалното откриване на българския център международните обучители на Lavazza представиха разнообразното портфолио на компанията чрез интересна демонстрация с хайвер и пуканки, поръсени с кафе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама