Най-известните български поети в "Поезия без карантина"


Най-известните български поети в "Поезия без карантина"
Снимка: Столична библиотека

В този кризисен период, когато всички библиотеки в страната са затворени заради извънредното положение, Столична библиотека се обърна към едни от най-известните български поети да споделят свои съкровени послания и стихове в новата литературна онлайн инициатива "Поезия без карантина".

Всеки ден на сайта и Facebook страницата на библиотеката автори като Георги Констатинов, Мирела Иванова, Георги Господинов, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Силвия Чолева, Николай Милчев, Амелия Личева , Роман Кисьов, Александър Секулов, Кристин Димитрова, Иван Ланджев, Анжела Димчева,Пламен Дойнов , Аксиния Михайлова, Иван Христов и много други представят свои емблематични поетични творби пред читателската аудитория.

"Най-доброто нещо, което сега можем да направим, е да отидем на гости на книгите. Те са вашите роднини", споделя Николай Милчев. "В живота на една нация книгите са стълба към небето. Брънка в паметта" – категорични са Александър Секулов и Силвия Чолева: "Поезията лекува, тя е антидот на страха". Мирела Иванова е убедена, "че ще преминете през изпитанието с търпение, достойнство и въображение". И "Повече от всякога сега се нуждаем от единение, чрез Вярата, Надеждата и Любовта" - призовава Роман Кисьов. "Нека се научим да се усмихваме на поздрава в огледалото и да празнуваме живота. Въпреки всичко", допълва Иван Ланджев.

Следващият етап от кампанията "Поезия без карантина" включва издаването на оригинален поетичен сборник с представените стихотворения и послания. И тъй като "всички, които четат една или друга книга, се събират в една невидима компания" по думите на Георги Господинов вече в пост карантинните месеци предстои голямо поетично четене на площад Славейков с участието на всички автори, споделили литературната кауза на Столична библиотека "Поезия без карантина".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама