Почистват черноморски плажове на Международния ден на сърфинга


Почистват черноморски плажове на Международния ден на сърфинга
Снимка: WIND2WIN CHALLENGE

"сърф МАРмалад" (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно събитие на Северния плаж в Приморско с основен акцент почистване на плажната ивица – една от първите подобни акции по Черноморието това лято, заложени в програмата на проекта Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса.

Инициативата ще се случи по-малко от две седмици след като благотворителен концерт, посветен на каузата, с участието на групите Мерудия, Tha Crew и Van Cock, събра близо 2000 лв, които ще бъдат вложени именно в организацията по почистванията.

Домакин на събитието на плажа в Приморско е сърф училище Akasha. Основателите му Илияна Стоилова и Йоан Колев съвместно със съорганизаторите от Surfrider Foundation Sofia избраха символично именно датата 16 юни, на която в различни точки по цялото земно кълбо се отбелязва Международния ден на сърфинга.

Целта е чрез спорт и забавни активности възможно най-широк кръг от хора да научи, че чистотата на морето е сред топ ценностите за сърфистите, пребиваващи почти целодневно сред неговите води. Самото почистване пък, към което организаторите призовават да се присъединят всички по Южното Черноморие този уикенд, ще запознае "на терен" присъстващите с проблематиката със замърсяването на плажовете, най-вече с пластмаса, което придобива все по-застрашителни размери.

Организаторите приканват всеки желаещ да се включи в почистването, да се запише предварително в онлайн формата ТУК. Всеки, записал се онлайн, участва в томболата за награди от партньорите на Wind2Win Challenge.

Освен да придобият работен шоколадов тен по време на почистването, присъстващите ще могат да се насладят на атрактивно многообразие от водни спортове - работилници по лонгборд със свежите момичетата от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от атлетите на Wind2Win Challenge, скимборд ще представят момчетата от SkimBoard Bulgaria.

В края на първия ден за всички трудещи ще има заслужен отдих с прожекция на сърфисткия филм "GIVEN" и дискусии по темата "Черно море, свободно от пластмаса", заедно със Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. Локацията е Beach Bar Color, Приморско – намира се точно до сърф училище Akasha. След края на акцията стартира и официалното парти на събитието.

Вторият ден, 17 юни, ще бъде посветен на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa и посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви.

Пълната програма на събитието може да се види в официалното Facebook събитие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама