Разговори с моята котка


Разговори с моята котка
Снимка: iStock/Guliver

Книгата "Разговори с моята котка" от Едуардо Хауреги ни показва, че понякога най-мъдрите съвети идват от най-неочакваните места.

Както казва авторът: "Любовта е най-важна. Не говоря за романтичната любов, а за изкуството да обичаме. Да даваме на света това, което носим в себе си, творческия си потенциал, живия си дух".

Сара Леон скоро ще навърши четиридесет години, но не се чувства щастлива. Работата й като уебдизайнер в голяма фирма в Лондон вече не я мотивира. Отношенията с годеника й – Хоакин, са охладнели. В родната Испания икономическата криза е поставила семейството й пред изпитание.

Точно в този момент в живота й се появява Сибила – красива и загадъчна абисинска котка, която говори. Котката, изглежда, знае за Сара повече от самата нея. С особено чувство за хумор и мъдростта на наблюдател, който следи развитието на човешкия род от хилядолетия, Сибила ще помогне на Сара да се изправи срещу предизвикателствата в живота си. И да се върне към мечтите си.

***

Едуардо Хауреги е роден през 1971 г. в Оксфорд. Детството и младежките си години прекарва между Оксфорд, Мадрид и Лос Анджелис. Завършва бакалавърска степен със специалност "Социална психология" в Лондон, след това магистратура по социална антропология в Оксфорд и докторат по политически и социални науки във Флоренция. Първата му дипломна работа е върху темата за смеха. Хуморът е обект и на докторската му дисертация. През 2003 г. създава център за професионално обучение, който специализира в приложението на чувството за хумор и позитивните емоции на работното място. Едуардо Хауреги води и лекции по позитивна психология във Факултета по бизнес и социални науки към мадридския филиал на Университета на Сейнт Луис. Често е канен на различни събития като лектор по теми, свързани с позитивната психология и чувството за хумор. Има редица научни публикации. Автор е на няколко детски книги, на книги, посветени на смехотерапията, както и на два романа: "Йога по сицилиански" и "Разговори с моята котка".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама