Романтика по френски


Романтика по френски
Снимка: iStock/Guliver

Няма как да отречем факта, че французите са романтици по природа и умеят да накарат всяка жена да се почувства като богиня. Сякаш цялата страна е пропита с любов и не само. И когато си помислите за Франция, най-вероятно се сещате за Париж, Айфеловата кула, река Сена... Да, там наистина е магическо, но във Франция има още много романтични места, на които може да се насладите с всичките си сетива. Днес ще ви разходим в южната част на страната, в която ще се влюбите. Ето 5 неща, които може да правите там.

1. Посетете остров Поркеролес

Този остров е истинско бягство от забързания начин на живот. Там колите са забранени и може напълно да се насладите на красивата природа, карайки колело или разхождайки се пеша. Малките заливи крият невероятно очарование, а усамотените плажове са подходящи за всички, които искат да избягат от тълпите и на спокойствие да се любуват на морето.

2. Разходете се във винарна

Все пак Франция е един от най-добрите производители на вина, затова е истинско удоволствие да посетите някоя от многото изби там. Може да се разходите из масивите лозя, разбира се, с чаша вино в ръка или да наблюдавате залеза. Много от винарните предлагат и възможност да пренощувате там, за да може напълно да усетите атмосферата.

3. Потопете се във водите на Ле Каланк

Има много красиви плажове в Средиземноморието, но със сигурност едно от най-впечатляващите крайбрежия в Прованс са заливите Ле Каланк. Водата в тези южни фиорди, както често ги наричат, е с тюркоазен цвят и сме сигурни, че няма да ви се тръгва оттам. За да достигнете до тях, трябва да хванете лодка от градчето Касис, където може да опитате вкусни ястия от Южна Франция.

4. Посетете открит пазар

Те ще събудят всичките ви сетива. Опитайте от вкусните храни и напитки, купете си сувенири и се слейте с местните.

5. Опитайте 5-степенно меню по френски

То включва аперитив, основно ястие, сирена, салата и десерт. И не забравяйте виното, което винаги присъства на френската маса.

И докато правите планове как да се отдадете на романтика в Южна Франция, може да се насладите на чаша добре охладено розе Paradiso Mediterraneo, което ще ви пренесе точно там, защото това е неговата родина. Това розе вдъхновено от пътешествията по лазурните брегове на Френската ривиера, носи характера и лекотата на този регион.

Бледорозов красив и нежен цвят с аромат на зрели череши, червени плодове и елегантни тропически нотки с много добра свежест, сочна сладост, и приятен плодов послевкус. Гренаш Ноар – сортът, от който се създава Paradiso Mediterraneo – придава на виното лек и деликатен вкус, който подхожда еднакво добре, както на безкрайните залези по крайбрежието, така и на дългите вечери, в които те често преминават.

На нас ни остава единствено да ви пожелаем - bon voyage, mes amis.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама