Силна магнитна буря ни удря утре


Силна магнитна буря ни удря утре
Снимка: iStock/Guliver

Силна магнитна буря ще засегне Земята от утре, 13 октомври. Мощността ѝ ще е 5-6 бала, при максимална стойност от 9 бала.

На практика поток от слънчев вятър ще засегне планетата още днес (12 октомври). Той идва от от голяма коронарна дупка (зона с понижена плазмена температура). В следващите дни бурята ще стане по-силна, съобщи завеждащият лаборатория в Руския институт за земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните Анатолий Белов.

Белов предупреди, че това може да се отрази както на здравето на хората, така и на работата на електронна апаратура.

По време на магнитна буря реакцията на организма се изразява в главоболие, безсъние, липса на сили, депресия, резки промени в кръвното налягане и нарушения в работата на сърдечно-съдовата система. Според експертите едва 10% от населението на земята е чувствително към магнитните бури. Освен това реакцията на това явление е строго индивидуална за всеки.

Ако страдате от някакво заболяване или имате слаб имунитет, намирате се в стресова ситуация, напрегнати сте или емоционално изтощение, организмът ви може да преживее срив и да реагира на магнитните бури със сериозно влошаване на състоянието ви.

За тези, които реагират най-много на магнитинте бури лекарите препоръчват в дните преди и по време на явлението, да се въздържат от приема на алкохол и обилна храна, която е мазна, солена или лютива. Пийте повече вода, не пренебрегвайте чайовете и соковете. Употребявайте такива напитки, които не оказват силно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Въздържайте се от кафе и други силни и ободряващи напитки. Прекарвайте повече времена чист въздух. Сега не е моментът за силни физически натоварвания.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама