Любопитно

Силна магнитна буря ни удря утре

  • Силна магнитна буря ни удря утре
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 12.10.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Силна магнитна буря ще засегне Земята от утре, 13 октомври. Мощността ѝ ще е 5-6 бала, при максимална стойност от 9 бала.

На практика поток от слънчев вятър ще засегне планетата още днес (12 октомври). Той идва от от голяма коронарна дупка (зона с понижена плазмена температура). В следващите дни бурята ще стане по-силна, съобщи завеждащият лаборатория в Руския институт за земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните Анатолий Белов.

Белов предупреди, че това може да се отрази както на здравето на хората, така и на работата на електронна апаратура.

По време на магнитна буря реакцията на организма се изразява в главоболие, безсъние, липса на сили, депресия, резки промени в кръвното налягане и нарушения в работата на сърдечно-съдовата система. Според експертите едва 10% от населението на земята е чувствително към магнитните бури. Освен това реакцията на това явление е строго индивидуална за всеки.

Ако страдате от някакво заболяване или имате слаб имунитет, намирате се в стресова ситуация, напрегнати сте или емоционално изтощение, организмът ви може да преживее срив и да реагира на магнитните бури със сериозно влошаване на състоянието ви.

За тези, които реагират най-много на магнитинте бури лекарите препоръчват в дните преди и по време на явлението, да се въздържат от приема на алкохол и обилна храна, която е мазна, солена или лютива. Пийте повече вода, не пренебрегвайте чайовете и соковете. Употребявайте такива напитки, които не оказват силно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Въздържайте се от кафе и други силни и ободряващи напитки. Прекарвайте повече времена чист въздух. Сега не е моментът за силни физически натоварвания.

 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.