Започва софийскят международен панаир на книгата


Започва софийскят международен панаир на книгата
Снимка: iStock/Guliver

Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 12 до 17 декември в Националния дворец на културата (от вторник до неделя вкл.).

45-ото издание на Софийския международен панаир на книгата ще представи повече от 200 участници от България и чужбина, на шест етажа.

Изключително наситена съпътстваща програма, премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 60 гости - всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници.

С гостуването на Софийския духов оркестър ще бъде даден официален старт на събитието на 12 декември (вторник) от 11:00 в Централното фоайе на НДК.

Още през първия ден от изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 (западно крило). В програмата присъстват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба.

Традиционно Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект "Златен лъв".

Със събитията от програмата на панаира можете да се запознаете ТУК!

За пета поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал, който се фокусира върху литературата на Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Унгария, Чехия) и ще представи на българската публика 12 гостуващи автори в чуждестранната си програма. Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата.

Работно време на изложението:

12-16 декември: от 10:00 до 20:00,

17 декември: от 10:00 до 19:00

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама