Бански отдаде почит на медиците с нова творба (СНИМКА)


Бански отдаде почит на медиците с нова творба (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната служба на Великобритания, украси болница. По този начин той показа своята почит към медиците, борещи се с пандемията от коронавирус в една от най-засегнатите държави в Европа.

Уличният художник публикува и изображение на произведението в Instagram - малко момче, което си играе с фигурка на медицинска сестра с мантия на супергерой. Изоставените фигурки на Супермен и Батман лежат в кош до него.

Единственият цветен елемент в художественото произведение - озаглавено "Game Changer" - е червеният кръст на униформата на медицинската сестра.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

"Благодарности за всичко, което правите", пише в бележка на художника към служителите в болницата. Банкси също така се надява, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

Окачено в коридор в болница в Саутхемптън, Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено за публичен показ, когато бъдат премахнати извънредните мерки, заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна служба на страната (NHS).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама