Чудото се случва, когато срещнеш "някой като теб"


Чудото се случва, когато срещнеш "някой като теб"
Снимка: Colibri

На 25 май излиза от печат романът "Някой като теб", за който известният каталонски писател Шавиер Бош е удостоен с престижната награда "Рамон Люл".

"Някой като теб" разказва историята на една необикновена любов, открита случайно благодарение на малка визитна картичка. По волята на съдбата последната попада в ръцете на тийнейджърка в Барселона. На картичката е изписано загадъчното Appelle-moi (Обади ми се) с почерка на нейната майка. Заинтригувана, девойката тръгва по дирите на този зов, за да стигне до истината за опияняващата връзка на Паулин и Жан-Пиер. Четири дни съвършено единение на тела и души в топлата прегръдка на омайния Париж, облъхнато от пеперуден полет, с вкус на вино от Анжу, под звуците на… български любовни песни. Историята на майката е толкова покоряваща и съкровена, че ще принуди дъщерята да погледне с други очи на живота си. И да повярва, че чудото се случва, когато срещнеш "някой като теб".

Роден през 1967 г., Шавиер Бош е утвърден журналист и писател. Името му се свързва с водещи печатни и електронни медии, основател е на успешни периодични издания, телевизионни и радиопрограми. На белетристичното поприще се изявява като автор на кратки разкази и романи, спечелили интереса на читателите и на критиката. Носител е на наградата за литература на каталонски език "Сан Жорди" (2009). За "Някой като теб" (2015) получава престижното отличие "Рамон Люл".

Шавиер Бош пристига в София за премиерата на българското издание на "Някой като теб" на 30 май от 19:00 ч. в литературен клуб "Перото", НДК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама