Книгата "Макове през октомври" ще ви развълнува


Книгата "Макове през октомври" ще ви развълнува
Снимка: Издателство Хермес

Спомняте ли си коя беше първата книга, която прочетохте? Има ли заглавие, което времето не може да изтрие от съзнанието ви? Има ли автор, който е бил с вас през целия ви читателски живот?

В "Макове през октомври" Лаура Риньон Сирера говори именно за тези творби и писатели и така създава много повече от "книга за книгите". Литературата е не просто главен герой в романа, тя се превръща в начин на общуване, в лек за душата, в път към любимите хора.

Ако обичате да четете, "Макове през октомври" ще ви развълнува и ще ви предизвика да се вгледате в собствения си живот през призмата на книгите. Ако четете по-рядко, може би точно това ще е заглавието, което завинаги ще носите в сърцето си оттук нататък.

***

Каролина е собственичка на живописна кафе-книжарница в центъра на Мадрид. Тя води спокоен живот, изпълнен с много книги и семеен уют.

При инцидент обаче губи баща си. Налага се и майка й да постъпи в клиника, защото отказва да общува с околните. След месеци без подобрение Каролина измисля терапия, с която ще се опита да събуди майка си от кататонията. През целия си живот родителите й са били отдадени на литературата и са възпитали децата си на същата обич към книгите. Затова и Каролина се надява, че като й чете, майка й ще се върне в действителността. Но не кои да е книги, а тези, които са променили Каролина. Така чрез историите тя разказва на майка си за себе си, за повратните моменти в живота си, за премълчаното през годините.

Оказва се, че терапията повлиява не само на майка й, а и на самата нея, като й помага да се помири с призраците от миналото.

***

Лаура Риньон Сирера е родена в Сарагоса, но от дълги години живее близо до Мадрид. Тя е стюардеса, писател и автор на блог. Публикувала е сборника с разкази "Господар на съдбата ти", награден през 2014 г. с Premio Éride Ediciones. След това издава и два романа: "Всичко, от което бягаме" и "Макове през октомври", които се радват на голям успех и положителни отзиви от критици и читатели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама